Univerzitetna Športna zveza Maribor se je udeležila delavnice v Skopju

posted in: Novičke | 0

Univerzitetna Športna zveza Maribor, ki deluje pod sloganom “ZDRAVA ZABAVA” se je skupaj s partnerji udeležila delavnice v Skopju. Delavnica je potekala v okviru Erasmus+ Sport projekta “Active Families” v katerega so/smo vključeni kot partnerji projekta.

V Hotelu Vlaho v Skopju, Makedonija, je prejšnji mesec med 3. in 4. 4. 2023 potekala delavnica v sklopu projekta Erasmus+ Sport  “Active Families” (številka projekta 101089489). Glavni namen delavnice je bil predstaviti smernice, ki so jih razvili partnerji projekta Active families, predstaviti svoje sklope aktivnosti, s katerimi želijo spodbujati vključevanje družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti ter pridobiti povratne informacije športnih strokovnjakov iz Slovenije in Severne Makedonije o predstavljenih aktivnostih, da bi jih lahko izboljšali in prilagodili potrebam ciljne publike.

Na delavnici so sodelovali partnerji Erasmus+ projekta, med njimi Univerzitetna športna zveza Maribor, Smart Idea, Union of researchers of Macedonia in Athletic Federation of North Macedonia. Vse skupaj je bilo izvedeno v prijetnem okolju hotela Vlaho, kjer so se partnerji in športni strokovnjaki lahko sproščeno povezali in izmenjali svoja mnenja ter izkušnje ter tako dopolnili svoje znanje na področju prilagajanja športnih aktivnosti za družine in družine z gibalno oviranimi družinskimi člani.

Skupno delo in izmenjava strokovnih mnenj so ključnega pomena za nadaljnji razvoj projekta Active families ter za širjenje ideje o spodbujanju zdravega življenjskega sloga in vključevanju družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti.

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani in na družbenih omrežjih projekta:

Facebook

Instagram

Youtube

Delavnica je bila uspešna in je prispevala k nadaljnjemu razvoju projektne ideje ter k izboljšanju znanja in izkušenj partnerjev. Sodelovanje različnih strokovnjakov in organizacij je bilo ključno za učinkovito prilagajanje športnih aktivnosti za različne skupine ljudi.

Udeleženka delavnice Živa Sabo je povedala: “

‘’Za razvoj projekta Active Families je ključnega pomena sodelovanje strokovnjakov in organizacij, ki se ukvarjajo z različnimi področji športa. Delavnica, ki je bila izvedena v Hotelu Vlaho v Skopju, je zagotovo prispevala k uspešnemu razvoju projekta, saj so se partnerji projekta in športni strokovnjaki med seboj lahko sproščeno povezali in izmenjali svoja mnenja ter izkušnje na temo prilagajanja športnih aktivnosti za družine in družine z gibalno oviranimi družinskimi člani.

Povratne informacije, ki so jih športni strokovnjaki iz Slovenije in Severne Makedonije podali na delavnici, bodo zagotovo koristne za nadaljnji razvoj projekta in prilagajanje aktivnosti potrebam ciljne publike. Če se bodo smernice in aktivnosti projekta uspešno prilagodile potrebam družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani, bo projekt Active Families zagotovo pritegnil večje število družin in posameznikov ter s tem spodbudil večjo vključenost v športne aktivnosti in zdrav način življenja.

Projekt Active Families ima potencial, da postane pomemben dejavnik pri spodbujanju zdravega življenjskega sloga in vključevanja družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti. Zato je izmenjava znanj, izkušenj in mnenj strokovnjakov iz različnih področij športa ključnega pomena za uspešen razvoj projekta.’’

Vabimo vse družine, ki si želijo bolj aktivnega življenjskega sloga in hkrati okrepiti svoje družinske vezi, da se nam pridružijo v našem projektu “Active Families”. V okviru projekta bomo pripravili kar 20 različnih športnih aktivnosti, ki jih bodo lahko družinski člani izvajali skupaj. S tem bomo spodbujali zdrav način življenja ter povezovanje med družinskimi člani. Ne zamudite priložnosti, da postanete del naše skupnosti ter prispevate k boljšemu in aktivnejšemu načinu življenja! 

Vse zainteresirane družine vabimo, da se prijavijo preko spodnje prijavnice ali se prijavijo preko elektronske pošte ziva@zdravazabava.com.

Prijavnica: https://forms.gle/BenWjdu9XCF5zT5o7 

Avtor članka: Univerzitetna športna zveza Maribor

Slike: Nastja Bučak in Živa Sabo