Tecite za tiste, ki tega ne morejo

posted in: Novičke | 0

5.maja 2019 bomo že šesto letos zapored skupaj z udeleženci celega sveta tekli kot eno.

Wings for Life World Run je edinstveno globalno tekaško tekmovanje, ki hkrati poteka po vsem svetu in pomaga iskati rešitev za na milijone ljudi, ki so se zaradi usodnega trenutka znašli na invalidskem vozičku. Z udeležbo prispevate sredstva za najnaprednejše raziskave na področju hrbtenjače. 100 % startnin in donacij je namreč namenjenih fundaciji Wings for Life, ki financira iskanje zdravila z željo, da ljudi na invalidskem vozičku znova postavi na noge.

Wings for life World Run ima tudi edinstveno značilnost – nima klasične ciljne črte. Tekmovalci ne tečejo proti cilju, ampak jih cilj zasleduje. 30 minut po startu na traso zapelje zasledovalno vozilo, ki s postopnim pospeševanjem hitrosti prehiteva tekmovalce in jih na ta način izloča iz tekmovanja. Vsaka lokacija s “premikajočo se ciljno črto” določi lokalnega zmagovalca v ženski in moški kategoriji, na globalni ravni pa zmagata tista  ženska in moški, ki ju zasledovalno vozilo ujame kot edina tekmovalca, ki še tečeta na kateri koli lokaciji na svetu.

Kaj je še tako posebnega pri tem teku, poleg neverjetnega cilja in namena?

Tečeš lahko kjerkoli! Da se vam ni treba voziti do izbrane lokacije tekmovanja, temveč lahko tečete po svoji priljubljeni trasi. Vse, kar potrebujete, je mobilni telefon.

V primeru teka z mobilno aplikacijo je potek tekmovanja povsem enak. 6. maja 2018 istočasno startajo tako tekmovalci na eni od uradnih lokacij kot tekmovalci z aplikacijo.Namesto resničnega zasledovalnega vozila se za tekmovalci požene virtualno zasledovalno vozilo, ki pospešuje v enakih intervalih kot resnično. Dosežen rezultat se izpiše na globalni razvrstitveni lestvici.

Bi vseeno raje tekli z množico ljudi? Tudi z aplikacijo je to možno. Po vsem svetu se namreč oblikujejo organizirani teki z aplikacijo, kar pomeni, da se uporabniki aplikacije zberejo na določenem mestu in skupaj tečejo po vnaprej začrtani trasi.

Tecite z nami v Mariboru in skupaj pomagajmo tistim, ki tega ne morejo.  

Start teka bo pri Mariboxu in bo potekal ob reki Dravi s čudovitom pogledom na staro mestno jedro. Trasa je dolga 4 km. Za tekače bo na urejena okreščevalnica, kjer bo na voljo Red Bull, voda in sadje.

Tek je odprt za vse tipe tekačev – rekreativce, maratonce, pa tudi čiste novince – izkušnje niso potrebne.

Prijavite se tukaj in preverite, med katerimi lokacijami lahko izbirate, oziroma si naložite mobilno aplikacijo, s pomočjo katere lahko tudi brezplačno trenirate.

 

Naj vas 5. maja 2019 preplavi dober občutek. Naredimo poškodbe hrbtenjače ozdravljive!