Študentske ZZ lige so zaključene!

posted in: Novičke | 0

V mesecu aprilu smo v Športni dvorani Vrbanska priredili kar 3 različna finala oziroma zaključke študentskih lig, ki so potekale od novembra 2022.

Zdrava zabava nudi skozi celotno študijsko leto BREZPLAČNO rekreacijo študentom v Športni dvorani Vrbanska, katero v začetku leta popestri z različnimi ligami. V mesecu novembru se je tako ob sredah pričela Študentska odbojkarska liga mešanih ekip 2022/23, katero je sestavljajo osem ekip. Ob torkih pa je potekala Študentska futsal liga 2022/23, v kateri se je za naslov prvaka borilo kar 14 ekip študentov z različnih mariborskih fakultet.

Tako je v torek, 11. aprila 2023, ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska potekalo finale in polfinale ŠTUDENTSKE FUTSAL LIGE 2022/23.  Med 14 ekipami so se v finale uvrstilil LITER LITER, IMBACILI, ŠD SELAN in BAR ŠILEC – VITOMARCI.

Po napetima polfinalnima tekmama so se tekmovalci sprostili pb spretnostem poligonu, v katerem je sodelovan izbran član ekipe. Najboljši čas v poligonu je dosegel Martin Lampreth iz ekipe Bar Šilec – Vitomarci.

Za tretje mesto so se borili Imbacili in ekipa Liter Liter, za prvo pa ŠD Selan in Bar Šilec – Vitomarci.
Tretje mesto so osvojili Liter Liter in s tem tudi denarno nagrado v vrednosti 200€. Drugo mesto in denarno nagrado v vrednosti 400€ so osvojili Bar Šilec – Vitomarci, prvo mesto in 700€ denarne nagrade pa ŠD Selan. Čestitke vsem za dosežena mesta!

Ob zaključku lige so se podelile tudi različne druge nagrade:
– Najboljši vratar študentske lige: Luka Poharc
– Najboljši igralec študentske lige: Jaka Vajda
– Najboljši strelec študentske lige: Jaka Vajda (39 golov)

Za podeljevanje nagrad najboljšim je poskrbel slovenski reprezentant Slovenije in igralec v NK Celje, Žan Karničnik.

Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodnikoma Alešu Sakelšku in Jasminu Mustafiču.

FOTOALBUM FUTSAL


V sredo, 19. aprila 2023 je v Športni dvorani Vrbanska ob 20. uri potekalo Finale študentske odbojkarske lige 2022/2023.

Za mesta v finalu se je od novembra 2022 borilo 8 različnih ekip, med katerimi so se v finale uvrstili DD AMS, PO HOFER CENI, WORLDWIDE in KENTUCKY FRIES ŠIKENS. Za tretje mesto so se ob 20. uri borili DD AMS in PO HOFER CENI, slednji so po napetem boju tudi zmagali in si prislužili tretje mesto. Drugo mesto so si priborili Kentucky fried šikens, prvo pa Worldwide.

Podarile so se tudi nagrade za najboljšega igralca in najboljšo igralko. Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodnikoma Marjanu Pučniku in Niki Dobaj.

FOTOALBUM ODBOJKA


V sredo, 12. aprila 2023, se je ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska odvil finalni turnir SERIJE TURNIRJEV V KOŠARKI 3×3 2022/23.

Serija turnirjev v košarki 3×3 je potekala od novembra 2022 do marca 2023, v tem času so se odvili 4 posamezni turnirji, v aprilu pa še zadnji peti (finalni) turnir. Turnirji so bili neodvisni drug od drugega, seštevale so se le točke prisotnosti in uspešnosti posameznega igralca skozi serijo. Na zaključnem turnirju je bila izbrana najboljša peterica, ki je v ponedeljek, 15. maja 2023 tudi imela možnost zastopati barve Univerze v Mariboru na Državnem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3×3 2022/23 v Ljubljani.

Najboljša peterica:
– Vid Čabrian
– Lovro Lozinšek
– Matjaž Butolen
– Jaka Horvat
– Luka Kavkler

Čestitke!

Med tekmovalnim delom in finalom je potekalo tekmovanje v metih na koš, kjer je izbran posameznik imel 5 metov na koš. Igralec, ki je zadel največ košev (2/5) je bil Žan Luka Lesniko iz ekipe Dijaki.

V finalu sta se za tretje mesto borili ekipi Dijaki in Das Team, bronasto medaljo so si prislužili Das Team. Prvo mesto si je priborila ekipa Zdrava Zabava, drugo pa Randoms.

Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodniku Smiljanu Kerežiju, ki je bil z nami na vseh petih turnirjih.

FOTOALBUM KOŠARKA