ODPOVEDANO!!!!

Pod strokovnim vodstvom trenerja Andreja Sande bomo na trening kickboxinga spoznali osnovne udarce z roko ter nogo in pri čemer bomo pazili predvsem na pravilno izvedbo teh udarcev.

Kickboxing štejemo med pol in polno kontaktne športe, saj ima sam kickboxing 7 disciplin. Na tatamiju se odvijajo 4 in jim pravimo mehke discipline ter 3, ki se odvijajo v ringu in jih imenujemo trde ali pa ring discipline. Za vseh sedem disciplin obstaja športno tekmovanje v katerem moraš zbrati vec točk kot nasprotnik, da ga premagaš. V sredini borišča je sodnik kateri nadzira borbo s pomočjo treh stranskih sodnikov, kateri beležijo točke in kazni dodeljene iz strani
glavnega sodnika ter s tem na koncu preko elektronskega točkovanja določijo zmagovalca. Za varen pričetek vadbe kickboxinga se bomo vedno prvo dobro segreli, napravili raztezne vaje , aktivacijske vaje, vaje za moč,…ipd., nato pa preidemo v sam specifični del kickboxinga.

Pri tehničnem delu bomo zajemali učenje pravilnega borbenega položaja, pravilno izvedbo ročne boksarske tehnike in nožne tehnike. Seveda bo tukaj vključeno brcanje na fokusarje (pripomočke za katere priskrbi trener ), različne vaje v paru ter ob zadostnem znanju rahle sparinge (kontaktna kontrolirana borba z zaščitno opremo). Na koncu samega treninga sledi ohlajanje, raztezne vaje in pa po želji tudi meditacijski del.

Brezplačni predstavitveni trening vadbe Kickboksa bo v četrtek, 12. januarja 2023 ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska – POTREBNA JE PREDHODNA PRIJAVA.

CENA: 35€ mesečno

TERMINI: Torek : 18:00 – 19:00
Četrtek : 18:00 – 19:00

LOKACIJA: Športna dvorana Vrbanska, Vrbanska cesta 30 (pod Kalvarijo) – v primeru spremembe se bo pravočasno sporočilo prijavljenim.

PRIJAVE/PLAČILA: Tečaj se poravna preko spletne/mobilne aplikacije Myplanly.

PONUDNIK PROGRAMA IZVAJALEC PROGRAMA
Univerzitetna športna zveza Maribor
Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor
 02 234 21 40
 info@zdravazabava.com

IZVAJALEC
Andrej Sande, Wako Kickbox Slovenija.
 031 520 652
 sande.andrej@gmail.com

info-list-tečaj-kickboxinga-2022