Začetni tečaj smučanja je primeren za vse tiste, ki  se želite poizkusiti  v slovenskem nacionalnem športu – smučanju,  se ob tem neizmerno zabavati in uživati, ter hkrati skrbeti za svoje telo in biti v dobri družbi na svežem zraku.

Na začetnem tečaju smučanja spoznamo:

Osnovne oblike drsenja so oblike drsenja, ki so podlaga za nadaljnje osvajanje zarezne (carving) tehnike. Izhajajo iz osnovnih položajev in sicer iz:
– prilagajanje na smuči in osnovne položaji,
– položaja za smuk naravnost,
– plužnega položaja (ustavljanje),
– klinastega položaja (sprememba smeri),
– drsenje v osnovnih položajih,
– preprosto spreminjanje smeri…ipd 

Posebno pozornost posvetimo prilagajanju na povečevanje hitrosti, koordinacijskim poskokom, kot so razni (po)skoki, obrati, drsenje nazaj … Pri začetnem tečaju smučanja preidemo iz  preprostih oblik drsenja in spreminjanja smeri v navezovanje novih zavojev in naprednih tehnik.

Tečaj je sestavljen:

  • iz malih skupin, stopenjskega učenja, prilagojen je tvojim sposobnostim,
  • izposojo smučarske opreme, učitelja(ico) z licenco z večletno prakso,
  • učitelja(ico) z licenco z večletno prakso,
  • sproščeno učenje na svežem zraku,
  • po želji nadaljevalni tečaj.


Dobro je vedeti:
Tečaj se izvaja na Mariborskem Pohorju in se lahko izvede med tednom na dnevni ali nočni smuki, možen je tudi vikend tečaj.


Tečaj se izvaja v sodelovanju z zunanjim partnerjem, zato udeleženci prejmete vse potrebne informacije neposredno pri njih. Za dodatne informacije in aktualne termine jih lahko kontaktirate na spodnje kontakte:

SK POHORJE
Smučarska šola INTERSPORT Pohorje
info@enjoyment.si
+386 41 707 731

Neposredno pri ponudniku tečaja se pozanimajte glede morebitnih ugodnosti in posebnih pogojev, saj članom Zdrave Zabave praviloma pripadajo določene ugodnosti in popusti.