Cilj tečaja je pridobiti dodatno znanje o potapljanju in varen potop do 30 metrov. Znanje, ki ga pridobite v OWD tečaju lahko nadgradite s tečajem  AOWD (Advanced Open water Diver), kjer se potapljač sreča z novimi izzivi in pridobi prepotrebne izkušnje v podvodnem svetu.

Tečaj  je sestavljen iz teoretičnega dela in praktičnega dela, kateri se odvije  v treh (3) dneh na morju, kandidati pa se srečajo s petimi (5) predvidenimi potopi kot so:

(naravoslovni potop, nočni potop, navigacijski potop + vaje, globinski potop-potop s plovilom, potop z Nitrox-om), ponovijo pa tudi najvažnejše vaje začetnega tečaja, katere ste se naučili na OWD tečaju. Minimalno en potop se opravi iz plovila (čolna). V sklopu tečaja se piše tudi preverjanje znanja (pisni del izpita). Po uspešno opravljen tečaju je potapljač usposobljen za potapljanje do max. globine 30m.

Vsa predavanja so popestrena z ogledi filmov za lažje pripravo in razumevanje predpisanih tehnik oz. vaj (potopov).

Pridobljeni naziv je trajen: ”napredni potapljač odprtih voda – advanced open water diver”.

S pridobljeno kvalifikacijo se lahko potapljaš po celem svetu do globine 30m. Tečaj se bo izvedel po standardih mednarodno priznane potapljaške šole PSS (več info na www.pssww.org) ali NAUI (več info na www.naui.org). 

Termini tečajev (pričetki, uvodna srečanja):

 V pripravi.

Na prvem srečanju bodo vsi kandidati prejeli vse informacije, točen razpored dela in učni material.

LOKACIJA:

Teoretični del (predavanja) se bodo odvila v MB, praktični del (vaje) na bazenu Ruše, izpitni potopi Jadransko morje (Pakoštane, Hrvaška)

Cena tečaja:

220€ – za člane Zdrave Zabave

Normalna cena – 270€

Cena vključuje predavanja, uporaba celotne opreme in strokovno delo z inštruktorji, vstope na bazen, mednarodno potapljaško izkaznico s katero se lahko potapljate po vsem svetu, diplomo, knjigo v slovenskem jeziku, knjižico za beleženje potopov, tablice, nalepko, nalepko za avtomobil, pisalo, blok za pisanje.

Tečajniki si sami plačajo nočitev na izpitnih potopih in stroške potapljanja v DC (diving centru) ter si sami zagotovijo prevoz do morja (nočitev je organizirana, za prevoz pa se uskladimo med seboj).

Kandidat mora imeti svojo osnovno ABC opremo in 15 opravljenih potopov.


Informacije in prijave:

Izvajalec in organizator tečaja je Potapljaško društvo Nitro diving

INFO TOČKA ZDRAVE ZABAVE

Gosposvetska cesta 84 (pri kavarni Trust)

ZEMLJEVID

Telefon: 02 234 21 40

GSM (v času uradnih ur): 041 560 738

e-Mail: info@zdravazabava.com

  • Kje: teorija: info ZZ, praksa: bazen Ruše, Jadransko morje
  • Kdaj: v pripravi
  • Koliko: 220€ za člane ZZ, ostali po redni ceni 270€