Rekreacija v okviru Zdrave zabave v Športni dvorani Vrbanska je za študente v sezoni 2023-2024 brezplačna. Izbiraj med spodnjimi športi:

BADMINTON

Igra posameznikov ali igra dvojic, kjer igralec z loparjem udarja pernato žogico preko mreže. Cilj igre je, da igralec udari žogico v nasprotnikovo igrišče na tla. Zmaga tisti igralec, ki prvi doseže dva dobljena seta po 21 točk. Na voljo so 3 igrišča.

KOŠARKA

Ekipni šport, sestavljen iz dveh ekip, po 5 igralcev. Cilj igre je vreči v nasprotnikov koš in doseči več točk. Vsak koš prinese ekipi dve točki, če je dosežem znotraj prostora, omejenega s črto za tri točke in pa tri točke, če je dosežen izza črte za tri točke.  Na voljo je 16 prostih mest.

FUTSAL

Dvoranski nogomet je različica nogometa, ki se igra na manjšem igrišču in z manjšo žogo, praviloma v dvorani. Je ekipni šport, ki je sestavljen iz dveh ekip, po 5 igralcev. Zmaga ekipa, ki doseže več golov. Na voljo 16 prostih mest.

FUNKCIONALNA VADBA

Vadba po postajah, ki je sestavljena iz večsklepnih vaj, ki ponazarjajo vsakodnevno življenje. Razpisani termini so omejeni (8 vadečih na termin).

ODBOJKA

Ekipni šport, sestavljen iz dveh ekip, po 6 igralcev. Ekipi loči mreža, preko katere si igralci podajajo žogo. Pri tem lahko uporabijo katerikoli del telesa, vendar žoga ne sme biti nošena. Cilj odbojke je spraviti žogo preko mreže tako, da bi na nasprotnikovi strani padla na tla. Zmaga ekipa, ki prva doseže 3 nize po 25 točk. Na voljo 12 prostih mest.

NAMIZNI TENIS

Igra posameznikov ali dvojic, kjer igralci z loparjem na mizi odbijajo žogico preko mreže. Igralci morajo odbito žogico po prvem odboju od mize poslati preko mreže tako, da se na nasprotnikovi strani ponovno odbije. Zmaga tisti posameznik ali dvojica, ki prva doseže 11 točk. Na voljo sta 2 mizi.

Urnik rekreacije Športna dvorana Vrbanska

  • Pred prihodom na izbrano vadbo rezerviraj svoj termin v portalu za rezervacije.
  • S seboj potrebuješ le športno opremo in dvoranske čevlje.
  • Pred pričetkom vadbe se zglasi pri informatorju Zdrave zabave, takoj ob vhodu v dvorano.

Svoj termin rezerviraš preko portala, dostop do katerega prejmeš po izpolnitvi članske prijavnice. Pred prihodom v dvorano je prijava na izbran termin obvezna. Več informacij, o tem, kako potekajo prijave, najdeš TUKAJ.

POSTANI ČLAN

Dvorana se nahaja na Vrbanski cesti, pod stopnicami na Kalvarijo.