Pohod na Pohorje

posted in: Novičke | 0

Univerzitetna športna zveza Maribor vabi v sodelovanju z Univerzo v Mariboru in Študentsko organizacijo univerze v Mariboru vse študentke in študente ter zaposlene na Univerzi v Mariboru na »Študentski pohod na Pohorje«, ki bo v četrtek, 20. septembra 2018. Ta dan je namreč Organizacija združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) na predlog Mednarodne univerzitetne športne zveze FISU leta 2015 razglasila za Mednarodni dan univerzitetnega športa.

Zbor udeležencev bo v četrtek, 20. septembra 2018, na ploščadi pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače ob 15.45. Pričetek pohoda bo ob 16.00. Pot nas bo vodila mimo Trikotne jase in Koče Luka vse do Belvija oz. do zgornje postaje vzpenjače. Tempo bo zmeren in prilagojen vsem udeleženkam in udeležencem. Pohod bo vodil Peter Sitar, športni pedagog na Univerzi v Mariboru, s pomočniki.

Uradni zaključek pohoda je na Belviju. Povratek v dolino bo možen s Pohorsko vzpenjačo ob 18. uri (cena za študente je 2 EUR, za ostale 4 EUR) ali vodeno peš po poti vzpona. V primeru slabega vremena pohod odpade. Udeležba na pohodu je brezplačna.

Vljudno vas naprošamo, da se pohoda udeležite le v primerni športni opremi (ustrezni športni copati, bidon s tekočino, vetrovka, ipd…). Udeležba je na lastno odgovornost, organizator ne odgovarja za morebitne nezgode in poškodbe med pohodom.