Otvoritvena slovesnost in prva medalja

posted in: Novičke | 0

Poljaki so v nedeljo ob otvoritvi šestih Evropskih univerzitetnih iger pripravili pester kulturno glasbeni program. Namiznoteniške igralke iz Univerze v Ljubljani so poskrbele, da je otvoritev iger še bolj »žlahtna«.

Glavni dogodek otvoritvene slovesnosti  je bil mimohod športnikov, kjer je pri čakanju na vstop v Atlas areno plesalo 6.000 športnikov iz 40 evropskih držav. Urša Žibret, košarkarica Univerze v Ljubljani, ki iz največjih mednarodnih študentskih tekmovanj že več let prinaša najvišja odličja, je bila izbrana za zastavonošo. Uradni del otvoritve se je začel z dvigom poljske zastave, kateremu so sledili govori s poudarkom o pomembnosti iger, vrednotah in športnem duhu. V
okviru dogodka se je odvil tudi koncert z izjemnimi glasbeniki in priredbami znanih izvajalcev.

Za vsemi našimi predstavniki so že prvi nastopi in danes se je zaključil ekipni del tekmovanja v namiznem tenisu, kjer so se izkazale študentke Univerze v Ljubljani in osvojile končno 3. mesto in s tem bronasto medaljo. V naslednjih dneh sledi še tekmovanje posameznic in dvojic.

»Tako blizu, pa vendar tako daleč od finala. Le 2 točki sta nas ločili do uvrstitve v finale
prvenstva, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani« je dejal vodja naših deklet prof.
Miran Kondrič. A ne pozabimo, da je po uvodni zmagi v skupini nad močnimi Hrvaticami  igralka
Katarina Stražar opozorila na kvaliteto vseh tekmic v skupini in tretje mesto v takšni konkurenci
je za nas zlate barve.

Odlično kaže tudi košarkaricam Univerze v Ljubljani, ki so do tega trenutka premagale prav vse nasprotnice in z jutrišnjo zmago bi si zagotovile prvo mesto v skupini in s tem tudi četrtfinale tekmovanja. Fantje so imeli težko skupino in se jim kljub borbeni igri in drznim predstavam žal ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

Pri preboju v nadaljnji del tekmovanja odbojke na mivki sta bili uspešni tudi Špela Morgan in Anja Maček. Po osvojenem prvem mestu v skupini sta jih danes pričakali favorizirani Čehinji, ki pa sta se za zmago morali precej potruditi. Nato sta v nadaljevanju brez težav premagali Gruzijki in jutri se bosta borili za pomembno zmago proti uigrani francoski dvojici. Tako kot fantje pri košarki 3×3, sta se od uvrstitve v zgornji del lestvice tudi pri odbojki na mivki poslovila Matija Bažec in Manuel Grunwald. Fanta sta sicer najboljša navijača in z veseljem spodbujata ženski
del ekipe in predstavnike drugih športov.

Da je nogomet doma v Mariboru, z zmagami nad Finci in Švicarji dokazujejo študentje Univerze v Mariboru. Neporažene Štajerce jutri čaka močna gruzijska ekipa, ki na tem futsal turnirju ni le neporažena, ampak je z visokima zmagama proti Fincem in Norvežanom njihova mreža še nedotaknjena!

BESEDILO IN FOTOGRAFIJE: Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)

Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani in socialnih omrežjih:

Home

Facebook:
https://www.facebook.com/eug2022
Instagram:
https://www.instagram.com/eug2022lodz/
Twitter: