Maribor bo septembra v gibanju!

posted in: Novičke | 0

V mesecu septembru nas čaka “super športni konec tedna”, ki združuje tekaške prireditve, ki so do sedaj potekale ločeno. Tako bodo prireditve Otroški mestni teki, FIT Maribor in Tek zdravja ter Urbani trail tek z zaključkom s prireditvijo ZZrolano mesto, potekali skupaj – pod krovnim imenom Maribor v gibanju – Maribor InMotion.

Dogodek bo potekal od petka, 15. septembra in vse do nedelje, 17. septembra 2023.

PROGRAM:

AJDIN OTROŠKI TEK
PETEK, 15. SEPTEMBER 2023
Organizacija otroškega teka z več kot 3000 otroci mariborskih osnovnih šol bo odličen uvod za vikend športno dogajanje.

Dogodek je brezplačen.

FIT MARIBOR
SOBOTA, 16. SEPTEMBER 2023
Prepustite se športno-rekreativnemu vzdušju, ki je posvečeno organizirani rekreaciji, zdravju in uravnoteženemu načinu življenja.

FIT Maribor vključuje tri vznemirljive gibalne dogodke, ki bodo poskrbeli za vašo zabavo: ŠVIC FEST, BODIFIT ATLET in CROSS CITY.

Dogodek je brezplačen.

TEK ZDRAVJA IN URBANI TRAIL TEK
NEDELJA, 17. SEPTEMBER 2023
Trasa prvega urbanega trail teka v Mariboru nas bo z osrednjega prizorišča na Trgu Leona Štuklja popeljala po skritih in znanih kotičkih Maribora, v katerih prevladuje narava na svojih 14,7 km.

Za navdušence mestnega teka je trasa Teka Zdravja urejena skozi znamenitosti Maribora na svoji krajši, 6,7 km dolgi poti.

ZZROLANO MESTO
NEDELJA, 17. SEPTEMBER 2023
Edinstvena prireditev v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, kjer se rola, kolesari, skejta, … Po mestnih ulicah, kjer običajno vsakodnevno poteka promet. V spremstvu tovornjaka z DJem,
policije in reševalnega vozila bomo zavzeli ulice in ponovno dokazali, da gre za eno največjih parad rolanja v tem delu Evrope.

Dogodek je brezplačen.

Pridružite se nam v gibanju z Mariborom.

VEČ INFORMACIJ