Februarska NOVOST na Vrbanski!

posted in: Novičke | 0

V torek, 15. 2. 2022, se lahko v Športni dvorani na Vrbanski preizkusite v dveh športih, ki bosta PRVIČ v NAŠI DVORANI! Od 18:00 naprej bo na voljo TEQBALL in TEQVOLY.

Teqball je nogometni šport, ki se igra na posebej ukrivljeni mizi, ki privablja novo generacijo športnikov in amaterskih navdušencev. Namen teqballa je razviti svoje tehnične sposobnosti, koncentracijo in vzdržljivost. Šport sledi formatu točkovanja na podlagi točk in se lahko igra na različnih površinah, kot so pesek, akril ali v zaprtih prostorih. Teqball igralcem omogoča največ tri dotike, preden žogo vrnejo nasprotniku, tako da, če lahko žonglirate z žogico trikrat, boste blesteli tudi v teqballu. Teqball je najbolj prijazna oblika nogometa saj ni dovoljen fizični stik med igralci ali med igralci in mizo, kar pomaga odpraviti tveganje poškodb.

Več o teqballu. 

Pravila za igranje Teqball-a:

Teqvoly je po eni strani popolna prostočasna aktivnost za vse športne navdušence, poleg tega pa je lahko odlična dopolnilna vadba profesionalnim odbojkarjem. Zahvaljujoč ukrivljeni obliki večnamenske mize Teq lahko igralci razvijejo svojo osredotočenost, reakcijski čas in tehnično natančnost. Heksagonalno igrišče ponuja različne spektakularne napadalne različice. Pravila so bila zasnovana tako, da so točke bolj razburljive ter prijetne tako za igralce kot tudi za gledalce. Glavni cilj s tem inovativnim športom je ustvariti globalno ozaveščenost, promovirati šport tako za profesionalne kot amaterske igralce in implementirati teqvoly v vsakodnevno prakso odbojkarjev.

Več o teqvoly-u.

Pravila za igranje Teqvoly-a: