Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo

posted in: Novičke | 0

Petek, 5. oktober 2018 od 18.ure naprej

Tradicionalni nočni tek po stopnicah na Kalvarijo je prireditev, kjer udeleženci premagajo 454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, le-te pa predstavljajo vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom. Dogodek je brezplačen, predhodne prijave pa niso potrebne, prijavite se lahko uro pred startom samega teka na licu mesta na prijavni službi. Tekači startajo eden za drugim z nekaj sekundim razmikom. Sistem “prvi prijavljeni – prvi teče”.

Kategorije teka so naslednje:

Mini Kalvarček 🚸 – otroci do 7 let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček 🚸 – otroci med 7 do 11 letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček 🚸 – mladina med 11 do 15 letom, na vrh Kalvarije
Študentska kategorija (m/ž) – na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Otroški teki se bodo začeli ob 19. uri, prijave za vse pa eno uro prej, kot je to že v navadi.

Tekmovanje šteje tudi za STOPNIČASTI POKAL SLOVENIJE.

Več pa na -> www.teknakalvarijo.com ali na FB eventu -> https://www.facebook.com/events/1222623931173595/

BODIFIT ŠVIC FEST

posted in: Novičke | 0

BODIFIT ŠVIC FEST
Evropski dan fitnesa
Četrtek, 27. september – Trg Leona Štuklja
16.30 – 20.30
V okviru Evropskega tedna športa

Pridružite se množicam v gibanju ob najbolj aktivnemu evropskemu dnevu – Evropskemu dnevu fitnesa.

V ta namen BODIFIT pripravlja ŠVIC FEST – 4 ure fantastičnih vadb, ki so namenjene prav vsakemu od vas in so popolnoma brezplačne!

četrtek, 27. septembra od 16.30 naprej se bodo na največjem mariborskem trgu – trgu Leona Štuklja odvile vodene vadbe pod vodstvom mednarodno priznanih inštruktorjev iz Slovenije in tujine, namen dogodka pa je vzpodbuditi čim več ljudi h gibanju in se pridružiti več sto tisoč glavi množici v gibanju po vsej Evropi.

Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava. VSAK udeleženec prejme majico.

Vabljeni, da se udeležite ene ali pa kar vseh vadb, kar vam je ljubše! Potrebujete zgolj športno opremo in brisačo.

PROGRAM
16.30 FUSION PILATES – BODIFIT team
(program, zasnovan iz različnih pilates tehnik in namenjen širši množici)

17.30 POWER JUST FIT – Teddy Otieno (AUT)
(vadba za moč, ki vas ne bo pustila ravnodušne)

18. 30 BURN HIIT – Marija Andrijašević (HR)
(High Intensity Interval Training – visoko intenzivni intervalni trening po tabata protokolu)

19.30 FUSION BALANCE – Marko Geršak (BODIFIT SLO)
(body&mind vadba, sestavljena iz elementov joge, pilatesa in tai chi-ja z nadzorovanim in umirjenim gibanjem)

Se vidimo na trgu!

Postani FIT ŠTUDENT z BODIFIT PLAY

posted in: Novičke | 0

Žal nam trenutne epidemiološke razmere še vedno onemogočajo pričetek rekreacije v naših športnih programih. Ker v tem trenutku nikakor ne moremo napovedati, do kdaj bodo te razmere trajale, vam ponujamo brezplačno možnost dostopa do virtualnih vadb, ki jih je pripravil Bodifit.

BODIFIT Play je prvi slovenski fitnes portal z več kot 100 strokovno vodenimi vadbami na zahtevo, online osebnim trenerstvom, spletnimi fitnes tečaji ter literaturo in blogom, ki zaokrožujejo vse, kar potrebujete za zdrav in uravnovešen življenjski slog. In ne le to, vsak dan potekata 2 vadbi tudi V ŽIVO. 
Na Univerzitetni športni zvezi Maribor smo poskrbeli, da boste lahko v okviru vadbe FIT ŠTUDENT do nadaljnjega uporabljali ta portal brezplačno. Edini pogoj je, da imate v letošnjem študijskem letu veljaven status študenta ter da poravnate članarino za društvo Bodifit v znesku 10 EUR.
 
Vse kar morate narediti je, da:
1. (Brezplačno)  se včlanite v Zdravo Zabavo (Univerzitetna športna zveza Maribor) na tej POVEZAVI 

2. Na info@zdravazabava.com pošljete mail, da želite brezplačni dostop do portala BODIFIT Play

3. Nato vam bomo posredovali povezavo, kjer boste vnesli svoje podatke ter tako brezplačno dostopali do velikega števila vadb, ki potekajo v realnem času, dnevno pa organizirajo tudi virtualno vadbo v živo. 

Ustavitev vseh športnih programov

posted in: Novičke | 0

Zaradi najnovejšega odloka o zbiranju v zvezi s preprečevanjem bolezni COVID-19 vas obveščamo, da je do preklica odpovedan ves športni program v Športni dvorani Vrbanska (košarka, odbojka, dvoranski nogomet, badminton in namizni tenis), UŠC Leona Štuklja (skupinska vadba) in centrih BodiFIT (fitnes vadba)!!

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

TURNIRJI ZDRAVE ZABAVE 2020

posted in: Novičke | 0
Tradicionalni 🏆TURNIRJI ZDRAVE ZABAVE🏆 so ob začetku novega študijskega leta izjemen športni uvod v vašo AKTIVNO SEZONO. 😉
Tudi v letošnjem novem študijskem letu smo za vas pripravili 5 različnih športnih disciplin v katerih lahko s prijatelji tekmujete vsak torek. Turnirji Zdrave Zabave so BREZPLAČNI, najboljše pa čakajo medalje in praktične nagrade.💪

OBVESTILO!
Zaradi najnovejšega odloka o zbiranju v zvezi s preprečevanjem bolezni COVID-19 vas obveščamo, da je do preklica odpovedan ves športni program v Športni dvorani Vrbanska!!

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

TURNIRJI bodo potekali ob torkih v športni dvorani Vrbanska, od 18:30 naprej.
TURNIR V BADMINTONU🎾 in NAMIZNEM TENISU🏓 bo v torek, 13. 10. 2020 od 18:30 naprej. (PRIJAVNICA)
TURNIR V KOŠARKI 3X3🏀 in ODBOJKI 4X4🏐 – ODPOVEDANO!
TURNIR V FUTSALU⚽ – ODPOVEDANO!

11. “SELTRON” nočni tek na Kalvarijo podnevi

posted in: Novičke | 0
VSAK JE ZMAGOVALEC💪🏆
Tradicionalni tek po stopnicah na Kalvarijo je brezplačni dogodek, kjer ni toliko važen rezultat, šteje že udeležba.💪🏃‍♂🏃‍♀
454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, predstavljajo pa vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom.👏
11. Seltron Nočni tek na Kalvarijo bo letos izjemoma potekal podnevi v soboto, 10.10.2020 od 10. ure naprej.
👉Dogodek je brezplačen. Tekači startajo eden za drugim v minutnem intervalu.🏃‍♂Otroški teki NKBM “Din Din” se pričnejo ob 10. uri. Ob 11. uri bo start za vse ostale tekače.🏃‍♀
❗STARTNINE NI❗
Več informacij tudi na www.teknakalvarijo.com

Obštudijske dejavnosti in kreditne točke v UM

posted in: Novičke | 0

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Univerza v Mariboru ponuja študentom poleg osnovne študijske dejavnosti ​tudi kreditno ovrednoteno obštudijsko dejavnost, ki se po vsebini uvršča na področja športa, umetnosti in kulture, raziskav, projektov, prostovoljstva, varovanja zdravja itd. Te učne enote lahko študent​​i izberejo v okviru proste izbirnosti ali kot dodatne učne enote. V kolikor se študentu te obveznosti priznajo v okviru študijskega programa, v katerega je vpisan, se priznane obveznosti in ECTS kreditne točke vštejejo v skupno število ECTS kreditnih točk študijskega programa. V nasprotnem primeru se kreditno ovrednotena obštudijska dejavnost navede kot dodatno opravljena študijska obveznost študenta, ki se mu vpiše v njegovo evidenco individualnih študentovih obveznosti.​ Dodatne učne enote se študentu prištejejo k skupni vsoti doseženih ECTS kreditnih točk študijskega programa, v katerega je vpisan, a ne vplivajo na število ECTS kreditnih točk, potrebnih za napredovanje v višji letnik.

Odprt je Razpis kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti v študijskem letu 2020/2021!

V študijskem letu 2020/2021 bo Univerza v Mariboru že drugo leto zapored izvajala kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti na Univerzi v Mariboru.
info_green.pngPogoji za prijavo
Prijavijo se lahko študenti, ki so vpisani v študijske programe Univerze v Mariboru in imajo v tekočem študijskem letu veljaven status študenta.
koledar_zel.pngRok za prijavo
Prijava poteka v času vpisa v višji letnik, in sicer skladno s termini vpisa, ki jih določi posamezna fakulteta, oz. najkasneje do 30. 9. 2020.

ZZrolano mesto žal »odnesel« COVID-19

posted in: Novičke | 0

ZZrolano mesto je že 16 let največja parada rolanja za največjo parado rolanja v Sloveniji. V nedeljskem popoldnevu se v centru Maribora zberejo ljubitelji koleščk in koles, ki po 12 km dolgi trasi
uživajo v gibanju, druženju in glasbi, ki jih spremlja ter tako zabavno preživimo aktivno popoldne. Dogodek je vsa ta leta popolnoma brezplačen in namenjen vsem Mariborčanom in Mariborčankam
ter seveda tudi vsem ostalim.Ekipa Zdrave Zabave je tudi v letos želela poustvariti dan zabave in športa, a žal nismo uspeli pridobiti pozitivnega mnenja NIJZ, kljub vsem ukrepom. Zato vas žal
obveščamo, da se ZZrolano mesto v letošnjem letu ne bo izpeljalo.

Srčno pa upamo, da bomo lahko v juniju 2021 ponovno skupaj lahko zzarolali v poletne počitnice s pravo energijo in še boljšim vzdušjem kot kadarkoli prej! Do takrat pa pridno športajte in
ostanite zdravi.

Ekipa Zdrave zabave

URBANI GLADIATOR GORNJA RADGONA 2020

posted in: Novičke | 0

BLATO…VODA… BODEČA ŽICA… TEAMBUILDING… ZABAVA… REKREACIJA NA PROSTEM… DRUŽENJE!

Vse to je URBANI GLADIATOR, ki bo, kot edini letos, potekal v Gornji Radgoni! Zabeležite si datum: sobota, 26. september ob 11h!

Sestavite ekipo (ta lahko šteje od 2 do 10 članov in članic), jo poimenujte in se PRIJAVITE!

Tisti, ki se v premagovanju ovir ne boste preizkusili, vseeno pridite v Gornjo Radgono kot navijači 🙂 Bo pa Urbanega gladiatorja spremljal tudi bogat in zanimiv spremljevalni program, ki ga pripravlja zavod KULTPROTUR in bo namenjen tako majhnim kot velikim.

Več dodatnih informacij o samem dogodku (prijavnica, pravila, kaj je še dobro vedeti..)
najdete na družbenih omrežjih, na povezavah:
Facebook  ali Facebook radgonski kickboxing klub,
Facebook dogodek,
Instagram: urbanigladiator,
Spletna stran.

Letošnji gladiator bo PREMIERNI gladiator sezone 2020. Do sedaj je na nezahtevnih a zabavnih trasah uživalo že več kot 4000 udeležencev, ki so med premagovanjem ovir omogočile tudi ogled in spoznavanje slovenskih mest z vsemi pomebnimi kulturnimi, zgodovinskimi in turističnimi točkami. In tako bo tudi v Gornji Radgoni – mestu penine, sejmov in športa!

Zato.. sodelujte in si prislužite naziv: URBANI GLADIATOR Gornje Radgone. Urbani gladiator bo potekal ob podpori občine Gornja Radgona, zavoda Kultprotur in Radgonskega kickboxing kluba.

Postani BODIFIT INŠTRUKTOR!

posted in: Novičke | 0
Spremenite svoj HOBI, svojo STRAST v poklic in ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO!
Zagrabite PRILOŽNOST ZA UČENJE ter MOTIVIRANJE IN NAVDIHOVANJE DRUGIH!
Unikatno, neponovljivo – postanite močan pečat in DODANA VREDNOST za življenja
drugih!

Prijavite se na tečaj BODIFIT INŠTRUKTOR!

Pridružite se kadarkoli, saj bodo predavanja potekala ONLINE!

❓ Zakaj BODIFIT® inštruktor?
✔ ker je BODIFIT največja organizacija v Sloveniji na področju fitnesa, skupinske vadbe,
pilatesa, rekreacije in gibanja
✔ ker je BODIFIT mednarodno uveljavljena znamka, ki predstavlja strokovnost na
področju rekreacije, fitnesa, wellnessa in regeneracije
✔ ker že 20 let ⌛ razvijajo različne vadbene pristope in programe ter vlagajo veliko
časa  in energije v strokovne  kadre, v njihovo usposobljenost na najvišjem nivoju ter
so tako zgradili sistematično organiziran program
✔ ker se lahko pri njih kalite v 7 BODIFIT centrih po Sloveniji, ki imajo več kot 6500
članov in več kot 300 aktivnih vadbenih terminov na teden
✔ Na voljo so vam različni izbirni moduli; Inštruktor vodene vadbe, Inštruktor individualne
vadbe (fitnes), Inštruktor pilatesa po Michael King licenci
✔ Z licenco boste imeli možnost priključitve ekipi v BODIFIT centrih po vsej Sloveniji.
✔ Vrhunsko pripravljeni programi, sestavljeni iz teoretičnega in praktičnega dela s strani
strokovnjakov.

Naredite pr(a)vi korak v svoji karieri in preverite več na SPLETNI STRANl.

Migaj z Zdravo Zabavo kar doma!

posted in: Novičke | 0

Ekipa Zdrave zabave je za vse, ki pogrešate brezplačno rekreacijo v Športni dvorani na Vrbanski pripravila vadbe, ki jih lahko izvajate kar doma! Predstavili vam bomo kar štiri različne VADBENE KARTONE, na katerih bo zapisan priporočen urnik vadbe, ogrevanje ter seveda vaje, ki jih lahko izvajate po svojih zmogljivostih in ki so primerne za določen šport.

Za vas smo pripravili VADBENE KARTONE iz 4 najbolj popularnih športov:

  1. Vadbeni karton BADMINTON
VADBENI KARTON - BADMINTON

 

2. Vadbeni karton ODBOJKA

VADBENI KARTON - ODBOJKA

 

3. Vadbeni karton NOGOMET

VADBENI KARTON - NOGOMET

 

4. Vadbeni karton KOŠARKA

VADBENI KARTON - KOŠARKA

 

Uspešno treniranje!