AKTUALNO – odprta smučišča

posted in: Novičke | 0

Od sobote, 6.2.2021, so smučišča lahko odprta po vsej Sloveniji. Od ponedeljka, 15.2.2021 lahko smučarji dostopajo do vseh smučišč po Sloveniji, saj se odpravlja omejitev gibanja na občine.

Uporaba žičnic in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljena le tistim osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 7 dneh, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Nekatera smučišča tudi ponujajo hitro testiranje na smučišču, vendar ne VSA! Test pa ni potreben za tiste, ki so že bili cepljeni oz. so covid-19 že preboleli in je preteklo več kot 21 dni od opravljenega testa, ne pa več kot 6 mesecev

Izjema za smučanje brez testiranja velja za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

Seznam smučišč (glede na regije):

PODRAVSKA

Smučišče Mariborsko Pohorje – smučanje do doline, nočno smučanje trenutno ni možno. Omogočeno je tudi brezplačno hitro testirenje vse dni (razen ponedeljek) med 8h in 12h v prostorih smučarskega servisa.

Smučišče Jakec-Trije kralji – Odprto med 9h in 16h. Hitro testiranje v ZD Slovenska Bistrica od ponedeljka do petka med 14h in 16h, med vikendom med 7h in 8h.

SAVINJSKA

Smučišče Rogla – obratujejo vlečnice Uniorček 1 in 2, Košuta, Jasa, Ostrušica 1 in 2 ter sedežnica Planja. Urejena je tekaška proga za drsalno tehniko. Na smučišču je za prevzem hrane in brezalkoholne pijače odprta picerija Panja.

Smučišče Celjska koča – med tednom je odprto od 15h do 20h, med vikendom med 9h-20h. Brezplačno testiranje je v dvorani Golovec od torka do petka med 13h-15h.

Smučišče Janina-Rogaška Slatina – Vlečnica deluje od pon-pet med 16h – 20h, v soboto in nedeljo od 9h do 20h.

Smučišče Golte odprto od 12.2.2021 naprej, blagajna v Žekovcu bo odprta med 8 – 16h, nihalka prične voziti ob 8. uri, žičnice pa ob 9. ure naprej. Brezplačno testiranje bo potekalo na spodnji postaji nihalke v Žekovcu ob petkih, sobotah in nedeljah med 7:30 in 12:00.

KOROŠKA

Smučišče Kope – odprte so skoraj vse naprave in večina prog. Hitro testiranje je omogočeno na vstopni točki Pungart na Kopah med 8 – 12h vsak dan. Smučišče je odprto od 9:00 do 20:30, od 18:00 naprej je nočna smuka.

Smučišče Ribniško Pohorje – smučišče se odpre v soboto, 6.2.2021. Modra proga in otroški poligon bosta odprta od 13.2.-21.2.2021 vsak dan med 9h in 16h. Brezplačno testiranje na smučišču 13.,14.,18.,19.,20., in 21. 2. med 8:30 in 10:30 na recepciji apartmajskega naselja.

Smučišče Bukovnik – smučišče trenutno ne obratuje.

GORENJSKA

Smučišče Krvavec – obratujejo skoraj vse naprave. v torek, petek in soboto je možno nočno sankanje – potrebne so predhodne prijave.

Smučišče Kranjska Gora – med tednom deluje vlečnica Mojca 2 in sedežnica Dolenčev rut, med vikendi pa še dodatno Mojca 1, Kekec in Vitranc 1. Hitro testiranje je možno med 9. in 14.2.2021 med 8:30 in 11:30 – cena testa je 15€.

Smučišče Mojstrana – omogočeno nočno smučanje med 17:30 in 20:30 od petka, 12.2. in do ponedeljka 15.2. V soboto in nedeljo bo možna tudi dnevna smuka.

Smučišče Vogel – gondola deluje od 8 -17h, delujoče naprave so Orlove glave, Zadnji Vogel, Storeč, Kratki plaz, Konta in Brunarica. Hitro testiranje je omogočeno v avli doma J. Ažmana v Bohinjski Bistrici v ponedeljek in sredo med 8h in 9h ter v petek, soboto in nedeljo med 7 – 10h.

Smučišče Velika Planina – nihalka deluje med 8:30 in 17:00, sedežnica med 9:00 in 16:15. Odprta je gostilna Zeleni rob za osebni prevzem hrane in pijače. Hitro testiranje je možno vsak dan od 8:00 do 12:00 (cena je 5€). Možno je tudi nočno sanjkanje v petek in soboto (obvezne predhodne prijave). 

Smučišče Zatrnik – deluje samo med vikendom od 9h do 16h.

Smučišče Soriška Planina – naprave obratujejo od 9h do 16h, urejene so tekaške proge in sankališče. Gostišče Lajnar je odprto za pzrevzem pijače in hranje. Hitro testiranje je možno v ZD Železniki (moder kontejner) pon. – pet. 7 – 9h in 12.30 – 13h, sobota/nedelja od 7.30 – 11h, ZD Bohinjska Bistrica pon., sred. 8 – 9h ali Kulturni dom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici v petek, soboto in nedeljo med 7 – 10h.

Smučišče Rudno – med tednom deluje od 16h do 19h, v soboto in nedeljo pa od 9h do 16h. Obratuje vlečnica Mala Rudna, otroška vlečnica in otroški park, urejena je proga za tek na smučeh in sankališče.

Smučišče Stari vrh (še ni odprto) 

OSREDNJESLOVENSKA

Smučišče Šentjošt – odprto med vikendom – petek med 15 – 19h, v soboto med 11-19h ter v nedeljo med 10-19h. Deluje le otroška vlečnica.

Smučišče Kandrše – Vidrga (zaprto zaradi vremena)

JUGOVZHODNA SLOVENIJA

Smučišče Gače – odprto od 6.2.2021, urejena bo proga B in otroška proga. Testi se bodo izvajali v soboto, nedeljo in prazniki na smučišču med 8h in 11h. V koči Gače je možen prevzem hrane in pijače.

GORIŠKA 

Smučišče Kanin – zaenkrat še zaprto zaradi prevelike količine snega in možnosti plazov. 

Smučišče Cerkno (še ni informacij)

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo

posted in: Novičke | 0

Petek, 5. oktober 2018 od 18.ure naprej

Tradicionalni nočni tek po stopnicah na Kalvarijo je prireditev, kjer udeleženci premagajo 454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, le-te pa predstavljajo vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom. Dogodek je brezplačen, predhodne prijave pa niso potrebne, prijavite se lahko uro pred startom samega teka na licu mesta na prijavni službi. Tekači startajo eden za drugim z nekaj sekundim razmikom. Sistem “prvi prijavljeni – prvi teče”.

Kategorije teka so naslednje:

Mini Kalvarček ? – otroci do 7 let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček ? – otroci med 7 do 11 letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček ? – mladina med 11 do 15 letom, na vrh Kalvarije
Študentska kategorija (m/ž) – na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Otroški teki se bodo začeli ob 19. uri, prijave za vse pa eno uro prej, kot je to že v navadi.

Tekmovanje šteje tudi za STOPNIČASTI POKAL SLOVENIJE.

Več pa na -> www.teknakalvarijo.com ali na FB eventu -> https://www.facebook.com/events/1222623931173595/

BODIFIT ŠVIC FEST

posted in: Novičke | 0

BODIFIT ŠVIC FEST
Evropski dan fitnesa
Četrtek, 27. september – Trg Leona Štuklja
16.30 – 20.30
V okviru Evropskega tedna športa

Pridružite se množicam v gibanju ob najbolj aktivnemu evropskemu dnevu – Evropskemu dnevu fitnesa.

V ta namen BODIFIT pripravlja ŠVIC FEST – 4 ure fantastičnih vadb, ki so namenjene prav vsakemu od vas in so popolnoma brezplačne!

četrtek, 27. septembra od 16.30 naprej se bodo na največjem mariborskem trgu – trgu Leona Štuklja odvile vodene vadbe pod vodstvom mednarodno priznanih inštruktorjev iz Slovenije in tujine, namen dogodka pa je vzpodbuditi čim več ljudi h gibanju in se pridružiti več sto tisoč glavi množici v gibanju po vsej Evropi.

Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava. VSAK udeleženec prejme majico.

Vabljeni, da se udeležite ene ali pa kar vseh vadb, kar vam je ljubše! Potrebujete zgolj športno opremo in brisačo.

PROGRAM
16.30 FUSION PILATES – BODIFIT team
(program, zasnovan iz različnih pilates tehnik in namenjen širši množici)

17.30 POWER JUST FIT – Teddy Otieno (AUT)
(vadba za moč, ki vas ne bo pustila ravnodušne)

18. 30 BURN HIIT – Marija Andrijašević (HR)
(High Intensity Interval Training – visoko intenzivni intervalni trening po tabata protokolu)

19.30 FUSION BALANCE – Marko Geršak (BODIFIT SLO)
(body&mind vadba, sestavljena iz elementov joge, pilatesa in tai chi-ja z nadzorovanim in umirjenim gibanjem)

Se vidimo na trgu!

Mariborski študentje so bili dvakrat zlati!

posted in: Novičke | 0

V sredo, 24. maja 2023, sta v Mariboru na kar dveh lokacijah potekala dva Državna univerzitetna prvenstva.

 

Študentje Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem so se borili za naslove državnih prvakov v kar treh različnih kateogrijah in dveh različnih športih. Ob 18. uri se je v Športni dvorani Vrbanska začelo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki 2022/23. V moški ženski kategoriji so bili predstavniki oziroma ekipe iz vseh treh univerz. Moška ekipa mariborske univerze je domov odnesla zlato, v ženski kategoriji pa so si prvo mesto priborile študentke ljubljanske univerze.

 

REZULTATI:

Moška odbojka

  1. mesto: Univerza v Mariboru
  2. mesto: Univerza v Ljubljani
  3. mesto: Univerza na Primorskem

Ženska odbojka

  1. mesto: Univerza v Ljubljani
  2. mesto: Univerza v Mariboru
  3. mesto: Zniverza na Primorskem

 

V UŠC Leona Štuklja je prav tako od 18. ure naprej potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu, kjer so se za naslov borile tri ekipe. Po napeti tekmi med UM in UL, ki se je zaključila z rezultatom 1:1, so končnega zmagovalca določili kazenski streli. Prvak v futsalu 2022/23 je tako postala ekipa Univerze v Mariboru.

 

REZULATI:

  1. mesto: Univerza v Mariboru
  2. mesto: Univerza v Ljubljani
  3. mesto: Univerza na Primorskem

 

Slavnostna podelitev je po zaključku tekmovanj potekala v dvorani Štuk.

 

FOTOGALERIJA

FOTOGALERIJA Dostop.si

ČLANEK Dostop.si

 

DUP v odbojki na mivki 2022/23 bo v Kopru!

posted in: Novičke | 0
V sredo, 31. 5. 2023 bo od 9. ure naprej na igriščih za odbojko na mivki v Kopru pestro!
Univerzitetna športna zveza Primorske bo pod vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze organizirala državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, kjer se bodo pomerile ekipe študentov Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.
V Kopru lahko spremljate in navijate za svojo ODBOJKARSKO ekipo, saj se bodo univerze pomerile v moški in ženski odbojki. DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI se bo začelo ob 10. uri.
Po tekmovalnem delu pa sledi Mokra čista 10ka.
Vabljeni!

Študentske ZZ lige so zaključene!

posted in: Novičke | 0

V mesecu aprilu smo v Športni dvorani Vrbanska priredili kar 3 različna finala oziroma zaključke študentskih lig, ki so potekale od novembra 2022.

Zdrava zabava nudi skozi celotno študijsko leto BREZPLAČNO rekreacijo študentom v Športni dvorani Vrbanska, katero v začetku leta popestri z različnimi ligami. V mesecu novembru se je tako ob sredah pričela Študentska odbojkarska liga mešanih ekip 2022/23, katero je sestavljajo osem ekip. Ob torkih pa je potekala Študentska futsal liga 2022/23, v kateri se je za naslov prvaka borilo kar 14 ekip študentov z različnih mariborskih fakultet.

Tako je v torek, 11. aprila 2023, ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska potekalo finale in polfinale ŠTUDENTSKE FUTSAL LIGE 2022/23.  Med 14 ekipami so se v finale uvrstilil LITER LITER, IMBACILI, ŠD SELAN in BAR ŠILEC – VITOMARCI.

Po napetima polfinalnima tekmama so se tekmovalci sprostili pb spretnostem poligonu, v katerem je sodelovan izbran član ekipe. Najboljši čas v poligonu je dosegel Martin Lampreth iz ekipe Bar Šilec – Vitomarci.

Za tretje mesto so se borili Imbacili in ekipa Liter Liter, za prvo pa ŠD Selan in Bar Šilec – Vitomarci.
Tretje mesto so osvojili Liter Liter in s tem tudi denarno nagrado v vrednosti 200€. Drugo mesto in denarno nagrado v vrednosti 400€ so osvojili Bar Šilec – Vitomarci, prvo mesto in 700€ denarne nagrade pa ŠD Selan. Čestitke vsem za dosežena mesta!

Ob zaključku lige so se podelile tudi različne druge nagrade:
– Najboljši vratar študentske lige: Luka Poharc
– Najboljši igralec študentske lige: Jaka Vajda
– Najboljši strelec študentske lige: Jaka Vajda (39 golov)

Za podeljevanje nagrad najboljšim je poskrbel slovenski reprezentant Slovenije in igralec v NK Celje, Žan Karničnik.

Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodnikoma Alešu Sakelšku in Jasminu Mustafiču.

FOTOALBUM FUTSAL


V sredo, 19. aprila 2023 je v Športni dvorani Vrbanska ob 20. uri potekalo Finale študentske odbojkarske lige 2022/2023.

Za mesta v finalu se je od novembra 2022 borilo 8 različnih ekip, med katerimi so se v finale uvrstili DD AMS, PO HOFER CENI, WORLDWIDE in KENTUCKY FRIES ŠIKENS. Za tretje mesto so se ob 20. uri borili DD AMS in PO HOFER CENI, slednji so po napetem boju tudi zmagali in si prislužili tretje mesto. Drugo mesto so si priborili Kentucky fried šikens, prvo pa Worldwide.

Podarile so se tudi nagrade za najboljšega igralca in najboljšo igralko. Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodnikoma Marjanu Pučniku in Niki Dobaj.

FOTOALBUM ODBOJKA


V sredo, 12. aprila 2023, se je ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska odvil finalni turnir SERIJE TURNIRJEV V KOŠARKI 3×3 2022/23.

Serija turnirjev v košarki 3×3 je potekala od novembra 2022 do marca 2023, v tem času so se odvili 4 posamezni turnirji, v aprilu pa še zadnji peti (finalni) turnir. Turnirji so bili neodvisni drug od drugega, seštevale so se le točke prisotnosti in uspešnosti posameznega igralca skozi serijo. Na zaključnem turnirju je bila izbrana najboljša peterica, ki je v ponedeljek, 15. maja 2023 tudi imela možnost zastopati barve Univerze v Mariboru na Državnem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3×3 2022/23 v Ljubljani.

Najboljša peterica:
– Vid Čabrian
– Lovro Lozinšek
– Matjaž Butolen
– Jaka Horvat
– Luka Kavkler

Čestitke!

Med tekmovalnim delom in finalom je potekalo tekmovanje v metih na koš, kjer je izbran posameznik imel 5 metov na koš. Igralec, ki je zadel največ košev (2/5) je bil Žan Luka Lesniko iz ekipe Dijaki.

V finalu sta se za tretje mesto borili ekipi Dijaki in Das Team, bronasto medaljo so si prislužili Das Team. Prvo mesto si je priborila ekipa Zdrava Zabava, drugo pa Randoms.

Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodniku Smiljanu Kerežiju, ki je bil z nami na vseh petih turnirjih.

FOTOALBUM KOŠARKA

DUP v futsalu in odbojki 2022/23 bo v Mariboru!

posted in: Novičke | 0
V sredo, 24. 5. 2023 bo od 18. ure naprej v Športni dvorani Vrbanska in UŠC Leona Štuklja pestro!
Univerzitetna športna zveza Maribor bo pod vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze organizirala kar dve državni univerzitetni prvenstvi v Mariboru, kjer se bodo pomerile ekipe študentov Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.
V ŠPORTNI DVORANI VRBANSKA lahko spremljate in navijate za svojo ODBOJKARSKO ekipo, saj se bodo univerze pomerile v moški in ženski odbojki. DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V ODBOJKI se bo začelo ob 18. uri.
VEČ INFORMACIJ

 

V UŠC LEONA ŠTUKLJA se bodo univerze udeležile in pomerile na DRŽAVNEM UNIVERZITETNE PRVENSTVU V FUTSALU prav tako od 18. ure naprej.
VEČ INFORMACIJ

 

Vabljeni na ogled in v podporo svoji ekipi!
Se vidimo 24. maja 2023 ob 18. uri!

Sports day for Erasmus students

posted in: Novičke | 0
The Student Organization of the University of Maribor in cooperation with the Maribor University Sports Association, is organizing a sports day⚽️ 🏀 for Erasmus students with slightly more unusual games😉. Competitors will be able to compete against each other as a team in several competitive disciplines, which will be revealed at the event.
🎯Event schedule:
17:30 – 17:55 // Gathering of teams and registration
18:00 – 20:30 // Games
20:30 – 22:00 // Announcement of winners and socializing over snacks
🎯Conditions for participation:
– Each team must have 5 members
– It is mandatory to pre-register teams: https://forms.gle/TxP2LhwwXMMhXBGB9
– Pre-registrations are open until Monday, May 15th
🎼A DJ will provide a relaxed atmosphere during the event. After the sports games, the announcement of the winners, awarding of prizes and snacks for the competitors follows.
The number of places is limited, so hurry up and apply!🏆
REGISTRATION

 

 

Univerzitetna Športna zveza Maribor se je udeležila delavnice v Skopju

posted in: Novičke | 0

Univerzitetna Športna zveza Maribor, ki deluje pod sloganom “ZDRAVA ZABAVA” se je skupaj s partnerji udeležila delavnice v Skopju. Delavnica je potekala v okviru Erasmus+ Sport projekta “Active Families” v katerega so/smo vključeni kot partnerji projekta.

V Hotelu Vlaho v Skopju, Makedonija, je prejšnji mesec med 3. in 4. 4. 2023 potekala delavnica v sklopu projekta Erasmus+ Sport  “Active Families” (številka projekta 101089489). Glavni namen delavnice je bil predstaviti smernice, ki so jih razvili partnerji projekta Active families, predstaviti svoje sklope aktivnosti, s katerimi želijo spodbujati vključevanje družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti ter pridobiti povratne informacije športnih strokovnjakov iz Slovenije in Severne Makedonije o predstavljenih aktivnostih, da bi jih lahko izboljšali in prilagodili potrebam ciljne publike.

Na delavnici so sodelovali partnerji Erasmus+ projekta, med njimi Univerzitetna športna zveza Maribor, Smart Idea, Union of researchers of Macedonia in Athletic Federation of North Macedonia. Vse skupaj je bilo izvedeno v prijetnem okolju hotela Vlaho, kjer so se partnerji in športni strokovnjaki lahko sproščeno povezali in izmenjali svoja mnenja ter izkušnje ter tako dopolnili svoje znanje na področju prilagajanja športnih aktivnosti za družine in družine z gibalno oviranimi družinskimi člani.

Skupno delo in izmenjava strokovnih mnenj so ključnega pomena za nadaljnji razvoj projekta Active families ter za širjenje ideje o spodbujanju zdravega življenjskega sloga in vključevanju družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti.

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani in na družbenih omrežjih projekta:

Facebook

Instagram

Youtube

Delavnica je bila uspešna in je prispevala k nadaljnjemu razvoju projektne ideje ter k izboljšanju znanja in izkušenj partnerjev. Sodelovanje različnih strokovnjakov in organizacij je bilo ključno za učinkovito prilagajanje športnih aktivnosti za različne skupine ljudi.

Udeleženka delavnice Živa Sabo je povedala: “

‘’Za razvoj projekta Active Families je ključnega pomena sodelovanje strokovnjakov in organizacij, ki se ukvarjajo z različnimi področji športa. Delavnica, ki je bila izvedena v Hotelu Vlaho v Skopju, je zagotovo prispevala k uspešnemu razvoju projekta, saj so se partnerji projekta in športni strokovnjaki med seboj lahko sproščeno povezali in izmenjali svoja mnenja ter izkušnje na temo prilagajanja športnih aktivnosti za družine in družine z gibalno oviranimi družinskimi člani.

Povratne informacije, ki so jih športni strokovnjaki iz Slovenije in Severne Makedonije podali na delavnici, bodo zagotovo koristne za nadaljnji razvoj projekta in prilagajanje aktivnosti potrebam ciljne publike. Če se bodo smernice in aktivnosti projekta uspešno prilagodile potrebam družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani, bo projekt Active Families zagotovo pritegnil večje število družin in posameznikov ter s tem spodbudil večjo vključenost v športne aktivnosti in zdrav način življenja.

Projekt Active Families ima potencial, da postane pomemben dejavnik pri spodbujanju zdravega življenjskega sloga in vključevanja družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti. Zato je izmenjava znanj, izkušenj in mnenj strokovnjakov iz različnih področij športa ključnega pomena za uspešen razvoj projekta.’’

Vabimo vse družine, ki si želijo bolj aktivnega življenjskega sloga in hkrati okrepiti svoje družinske vezi, da se nam pridružijo v našem projektu “Active Families”. V okviru projekta bomo pripravili kar 20 različnih športnih aktivnosti, ki jih bodo lahko družinski člani izvajali skupaj. S tem bomo spodbujali zdrav način življenja ter povezovanje med družinskimi člani. Ne zamudite priložnosti, da postanete del naše skupnosti ter prispevate k boljšemu in aktivnejšemu načinu življenja! 

Vse zainteresirane družine vabimo, da se prijavijo preko spodnje prijavnice ali se prijavijo preko elektronske pošte ziva@zdravazabava.com.

Prijavnica: https://forms.gle/BenWjdu9XCF5zT5o7 

Avtor članka: Univerzitetna športna zveza Maribor

Slike: Nastja Bučak in Živa Sabo

Lampiončkove igre 2023 bodo 16. maja!

posted in: Novičke | 0
Študentska organizacija Univerze v Mariboru, skupaj z Univerzitetno športno zvezo Maribor organizira nepozabno športno doživetje. Na dan študentov, 16. maja, ko smo res vsi prosti, se bodo ekipe pomerile kar v 4 različnih športih in dogajanje bo potekalo kar na treh frontah. Prijavi svojo ekipo in se nam pridruži na najbolj športno aktivnem dnevu študentov do zdaj!
PRIJAVA NA TEKMOVANJE JE BREZPLAČNA!
⚽ Turnir v malem nogometu ⚽
Tekmovanje bo potekalo na športnem igrišču Študentskih domov UM, s pričetkom ob 9. uri. Sistem tekmovanja, razpored tekem in čas trajanja posamezne tekme bo prilagojen številu prijavljenih ekip. Število sodelujočih ekip je omejeno na največ 8. Igra bo potekala po načinu 4+1 (štirje igralci plus golman). V ekipi je lahko največ 8 igralcev. V primeru slabega vremena bo turnir potekal v UŠC Leona Štuklja.

PRIJAVA

🏀 Turnir v ulični košarki 3×3 🏀
Tekmovanje bo potekalo na športnem igrišču Študentskih domov UM, s pričetkom ob 9. uri. Sistem tekmovanja, razpored tekem in čas trajanja posamezne tekme bo prilagojen številu prijavljenih ekip. Število sodelujočih ekip je omejeno na največ 8. Igra bo potekala po načinu 3×3. V primeru slabega vremena bo turnir potekal v UŠC Leona Štuklja.

PRIJAVA

🏐 Turnir v odbojki 🏐
Tekmovanje bo potekalo pri MTC Fontana na igrišču z mivko, s pričetkom ob 9. uri. Sistem tekmovanja, razpored tekem in čas trajanja posamezne tekme bo prilagojen številu prijavljenih ekip. Število sodelujočih ekip je omejeno na največ 8. Igra bo potekala po načinu 3×3, z vsaj eno menjavo Vodja ekipe lahko prijavi največ 6 in najmanj 4 igralke/igralce, med njimi mora biti na igrišču vsaj ena oseba nasprotnega spola, zaželene so čim bolj mešane ekipe. V primeru slabega vremena turnir odpade.

PRIJAVA

🔥 Turnir v boju med dvema ognjema 🔥
Se še spomnite te legendarne igre iz otroških dni? Zdaj imate možnost, da se v njej zopet preizkusite! Tekmovanje bo potekalo v UŠC Leona Štuklja s pričetkom ob 15. uri. Sistem tekmovanja, razpored tekem in čas trajanja posamezne tekme bo prilagojen številu prijavljenih ekip. Število sodelujočih ekip je omejeno na največ 12. Vodja ekipe prijavi lahko največ 10 in najmanj 6 igralk/igralcev, med njimi morajo biti na igrišču vsaj 3 osebe nasprotnega spola, zaželene so čim bolj mešane ekipe. Hitro se prijavite saj prosta mesta hitro izginjajo v ognju!

PRIJAVA

Dodatne informacije: Jan Sredenšek, jan.sredensek@zdravazabava.com

Začetni tečaj potapljanja z NITRO DIVING!

posted in: Novičke | 0

 

Vstopnica za podvodni svet se prične s tem tečajem, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja oziroma je prvi korak na poti, da postanete potapljač z mednarodno priznano potapljašo izkaznico.

 

KAJ SE NAUČIMO? 

Na tečaju se tečajniki seznanijo s teorijo potapljanja. (Arhimedov zakon, Henryev zakon, Daltonov
zakon, Boyle-Marriotov zakon, Guy – Lucasov zakon, pritisk in učinek pritiska na telo, potapljaška oprema, dihanje pod vodo, komuniciranje pod vodo, planiranje potopov, dušikova omama, dekompresijska bolezen, varnost pri potapljanju…).

Vsa predavanja so popestrena z ogledi filmov v slovenskem jeziku in prezentacij. Tako se lažje pripravimo na praktičen del tečaja, ki je najprej na bazenu, nato pa še na zaključek tečaj, ki poteka na morju. Po uspešno opravljen tečaju se lahko samostojno (v paru) potapljamo po celem svetu do globine 18m.

 

VEČ INFORMACIJ

Pridružite se nam na Nočnem pohodu!

posted in: Novičke | 0

V ponedeljek, 13. 2. 2023 skupaj s Študentskim svetom stanovalcev študentskih domov Univerze Maribor organiziramo NOČNI POHOD NA POHORJE.

 

Zbrali se bomo ob 17. uri pri spodnji postaji vzpenjače – pohod je BREZPLAČEN, potrebna je predhodna prijava. Prijavite se lahko do petka, 10. februarja 2023.

PRIPOROČLJIVA OPREMA: vremenskim razmeram primerna športna oblačila, pohodni čevlji, kapa, rezervna oblačila, brezalkoholna piijača, energetska ploščica.

 

DODATNA ZAŽELJENA OPREMA: naglavna svetilka, palice, gamaše.

 

Dogodek je brezplačen, v primeru, da se želite v dolino vrniti z gondolo, je cena vozovnice po rednem ceniku (4€/osebo).

 

PRIJAVA

 

 

VEČ INFORMACIJ

 

 

Zimski BREZPLAČNI MARATON VADBE

posted in: Novičke | 0

Začetek leta je več kot primeren čas, da prebudimo svoja telesa. Za dodatno motivacijo, da že v januarju začnemo kuriti odvečne kalorije, za vas pripravljamo brezplačni maraton vadbe.

 Kdaj? 18. 1. 2023 z začetkom ob 18.00 uri

 Kje? Univerzitetni športni center Leona ŠtukljaPridružite se nam pri eni, dveh ali kar vseh vadbah.

SPORED VADB:

 18.00 POWER CROSS – vadba, ki poteka po postajah v določenih časovnih intervalih in izboljšuje motorične sposobnosti, kot so moč, vzdržljivost, gibljivost, hitrost, ravnotežje, koordinacija.

 19.00 SHAPE TNZ – zabavna vadba, ki jo spremlja energična glasba in je intenzivno osredotočena na krepitev in aktivacijo spodnjih delov telesa.

 20.00 FUSION BALANCE – preplet različnih »body & mind« vadbenih zvrsti in harmonija gibanja, pri kateri skozi vaje, gibanja, meditacijo razvijemo visoko stopnjo zavedanja svojega telesa v prostoru.

 Vadbe potekajo pod strokovnim vodstvom BODIFIT inštruktorjev in so primerne za začetnike, pa tudi za napredne vadeče.
Dogodek je brezplačen. 

S seboj potrebujete le športno opremo, vodo, brisačo in dobro voljo.