AKTUALNO – odprta smučišča

posted in: Novičke | 0

Od sobote, 6.2.2021, so smučišča lahko odprta po vsej Sloveniji. Od ponedeljka, 15.2.2021 lahko smučarji dostopajo do vseh smučišč po Sloveniji, saj se odpravlja omejitev gibanja na občine.

Uporaba žičnic in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljena le tistim osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 7 dneh, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Nekatera smučišča tudi ponujajo hitro testiranje na smučišču, vendar ne VSA! Test pa ni potreben za tiste, ki so že bili cepljeni oz. so covid-19 že preboleli in je preteklo več kot 21 dni od opravljenega testa, ne pa več kot 6 mesecev

Izjema za smučanje brez testiranja velja za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

Seznam smučišč (glede na regije):

PODRAVSKA

Smučišče Mariborsko Pohorje – smučanje do doline, nočno smučanje trenutno ni možno. Omogočeno je tudi brezplačno hitro testirenje vse dni (razen ponedeljek) med 8h in 12h v prostorih smučarskega servisa.

Smučišče Jakec-Trije kralji – Odprto med 9h in 16h. Hitro testiranje v ZD Slovenska Bistrica od ponedeljka do petka med 14h in 16h, med vikendom med 7h in 8h.

SAVINJSKA

Smučišče Rogla – obratujejo vlečnice Uniorček 1 in 2, Košuta, Jasa, Ostrušica 1 in 2 ter sedežnica Planja. Urejena je tekaška proga za drsalno tehniko. Na smučišču je za prevzem hrane in brezalkoholne pijače odprta picerija Panja.

Smučišče Celjska koča – med tednom je odprto od 15h do 20h, med vikendom med 9h-20h. Brezplačno testiranje je v dvorani Golovec od torka do petka med 13h-15h.

Smučišče Janina-Rogaška Slatina – Vlečnica deluje od pon-pet med 16h – 20h, v soboto in nedeljo od 9h do 20h.

Smučišče Golte odprto od 12.2.2021 naprej, blagajna v Žekovcu bo odprta med 8 – 16h, nihalka prične voziti ob 8. uri, žičnice pa ob 9. ure naprej. Brezplačno testiranje bo potekalo na spodnji postaji nihalke v Žekovcu ob petkih, sobotah in nedeljah med 7:30 in 12:00.

KOROŠKA

Smučišče Kope – odprte so skoraj vse naprave in večina prog. Hitro testiranje je omogočeno na vstopni točki Pungart na Kopah med 8 – 12h vsak dan. Smučišče je odprto od 9:00 do 20:30, od 18:00 naprej je nočna smuka.

Smučišče Ribniško Pohorje – smučišče se odpre v soboto, 6.2.2021. Modra proga in otroški poligon bosta odprta od 13.2.-21.2.2021 vsak dan med 9h in 16h. Brezplačno testiranje na smučišču 13.,14.,18.,19.,20., in 21. 2. med 8:30 in 10:30 na recepciji apartmajskega naselja.

Smučišče Bukovnik – smučišče trenutno ne obratuje.

GORENJSKA

Smučišče Krvavec – obratujejo skoraj vse naprave. v torek, petek in soboto je možno nočno sankanje – potrebne so predhodne prijave.

Smučišče Kranjska Gora – med tednom deluje vlečnica Mojca 2 in sedežnica Dolenčev rut, med vikendi pa še dodatno Mojca 1, Kekec in Vitranc 1. Hitro testiranje je možno med 9. in 14.2.2021 med 8:30 in 11:30 – cena testa je 15€.

Smučišče Mojstrana – omogočeno nočno smučanje med 17:30 in 20:30 od petka, 12.2. in do ponedeljka 15.2. V soboto in nedeljo bo možna tudi dnevna smuka.

Smučišče Vogel – gondola deluje od 8 -17h, delujoče naprave so Orlove glave, Zadnji Vogel, Storeč, Kratki plaz, Konta in Brunarica. Hitro testiranje je omogočeno v avli doma J. Ažmana v Bohinjski Bistrici v ponedeljek in sredo med 8h in 9h ter v petek, soboto in nedeljo med 7 – 10h.

Smučišče Velika Planina – nihalka deluje med 8:30 in 17:00, sedežnica med 9:00 in 16:15. Odprta je gostilna Zeleni rob za osebni prevzem hrane in pijače. Hitro testiranje je možno vsak dan od 8:00 do 12:00 (cena je 5€). Možno je tudi nočno sanjkanje v petek in soboto (obvezne predhodne prijave). 

Smučišče Zatrnik – deluje samo med vikendom od 9h do 16h.

Smučišče Soriška Planina – naprave obratujejo od 9h do 16h, urejene so tekaške proge in sankališče. Gostišče Lajnar je odprto za pzrevzem pijače in hranje. Hitro testiranje je možno v ZD Železniki (moder kontejner) pon. – pet. 7 – 9h in 12.30 – 13h, sobota/nedelja od 7.30 – 11h, ZD Bohinjska Bistrica pon., sred. 8 – 9h ali Kulturni dom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici v petek, soboto in nedeljo med 7 – 10h.

Smučišče Rudno – med tednom deluje od 16h do 19h, v soboto in nedeljo pa od 9h do 16h. Obratuje vlečnica Mala Rudna, otroška vlečnica in otroški park, urejena je proga za tek na smučeh in sankališče.

Smučišče Stari vrh (še ni odprto) 

OSREDNJESLOVENSKA

Smučišče Šentjošt – odprto med vikendom – petek med 15 – 19h, v soboto med 11-19h ter v nedeljo med 10-19h. Deluje le otroška vlečnica.

Smučišče Kandrše – Vidrga (zaprto zaradi vremena)

JUGOVZHODNA SLOVENIJA

Smučišče Gače – odprto od 6.2.2021, urejena bo proga B in otroška proga. Testi se bodo izvajali v soboto, nedeljo in prazniki na smučišču med 8h in 11h. V koči Gače je možen prevzem hrane in pijače.

GORIŠKA 

Smučišče Kanin – zaenkrat še zaprto zaradi prevelike količine snega in možnosti plazov. 

Smučišče Cerkno (še ni informacij)

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo

posted in: Novičke | 0

Petek, 5. oktober 2018 od 18.ure naprej

Tradicionalni nočni tek po stopnicah na Kalvarijo je prireditev, kjer udeleženci premagajo 454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, le-te pa predstavljajo vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom. Dogodek je brezplačen, predhodne prijave pa niso potrebne, prijavite se lahko uro pred startom samega teka na licu mesta na prijavni službi. Tekači startajo eden za drugim z nekaj sekundim razmikom. Sistem “prvi prijavljeni – prvi teče”.

Kategorije teka so naslednje:

Mini Kalvarček ? – otroci do 7 let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček ? – otroci med 7 do 11 letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček ? – mladina med 11 do 15 letom, na vrh Kalvarije
Študentska kategorija (m/ž) – na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Otroški teki se bodo začeli ob 19. uri, prijave za vse pa eno uro prej, kot je to že v navadi.

Tekmovanje šteje tudi za STOPNIČASTI POKAL SLOVENIJE.

Več pa na -> www.teknakalvarijo.com ali na FB eventu -> https://www.facebook.com/events/1222623931173595/

BODIFIT ŠVIC FEST

posted in: Novičke | 0

BODIFIT ŠVIC FEST
Evropski dan fitnesa
Četrtek, 27. september – Trg Leona Štuklja
16.30 – 20.30
V okviru Evropskega tedna športa

Pridružite se množicam v gibanju ob najbolj aktivnemu evropskemu dnevu – Evropskemu dnevu fitnesa.

V ta namen BODIFIT pripravlja ŠVIC FEST – 4 ure fantastičnih vadb, ki so namenjene prav vsakemu od vas in so popolnoma brezplačne!

četrtek, 27. septembra od 16.30 naprej se bodo na največjem mariborskem trgu – trgu Leona Štuklja odvile vodene vadbe pod vodstvom mednarodno priznanih inštruktorjev iz Slovenije in tujine, namen dogodka pa je vzpodbuditi čim več ljudi h gibanju in se pridružiti več sto tisoč glavi množici v gibanju po vsej Evropi.

Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava. VSAK udeleženec prejme majico.

Vabljeni, da se udeležite ene ali pa kar vseh vadb, kar vam je ljubše! Potrebujete zgolj športno opremo in brisačo.

PROGRAM
16.30 FUSION PILATES – BODIFIT team
(program, zasnovan iz različnih pilates tehnik in namenjen širši množici)

17.30 POWER JUST FIT – Teddy Otieno (AUT)
(vadba za moč, ki vas ne bo pustila ravnodušne)

18. 30 BURN HIIT – Marija Andrijašević (HR)
(High Intensity Interval Training – visoko intenzivni intervalni trening po tabata protokolu)

19.30 FUSION BALANCE – Marko Geršak (BODIFIT SLO)
(body&mind vadba, sestavljena iz elementov joge, pilatesa in tai chi-ja z nadzorovanim in umirjenim gibanjem)

Se vidimo na trgu!

Ponovno na mariborskih štengah!

posted in: Novičke | 0

SELTRONOV NOČNI TEK NA KALVARIJO bo v petek, 14. oktobra 2022 že trinajsto leto zapored!

Pridružite se nam in v soju svetlobnih efektov premagajte 454 stopnic, ki vodijo na Kalvarijo. Ne pozabite – vsak je zmagovalec!
Premagati 454 stopnic, s tekom, hojo, plazenjem ali kombinacijo vsega trojega je namreč največji uspeh.
Premagovanje mariborskih “šteng” je namenjeno vsem generacijam, dogodek je BREZPLAČEN.
CURAPROX-ovi otroški teki so razdeljeni v naslednje kategorije (vse kategorije tečejo do prvega platoja):
• MINI KALVARČEK
• KALVARČEK
• SENIOR KALVARČEK
Vsak otrok prejme ob prehodu skozi cilj na 1. platoju spominski pokalček. Ob povratku pa prejme darilo naših pokroviteljev.
Odrasli tečejo v 2 kategorijah:
• ženske
• moški
Vsak udeleženec prejme ob prehodu skozi cilj na vrhu stopnic spominsko medaljo. Ob povratku pa prejme darilno vrečko.
Nagrade prejmejo:
• najboljše tri ženske
• najboljši trije moški
🎫 STARTNINA: startnine ni!
PRIJAVA – obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca: KMALU!
PRAVILNIK PRIREDITVE – kmalu!

Postani del ZZ EKIPE

posted in: Novičke | 0

 

Pridruži se športni ekipi kot:

VODJA ŠPORTNE REKREACIJE

Postani del športne študentske ekipe – Zdrava Zabava, postani VODJA ŠPORTNE REKREACIJE (M/Ž). Potrebujemo komunikativno, delavno osebo, ki se ukvarja in/ali jo zanima šport za vodenje športne študentske rekreacije v športni dvorani. Pogoji za opravljanje dela so komunikativnost, prilagodljivost, zanesljivost, samoiniciativnost, organizacijske sposobnosti in računalniška pismenost.

Prijave s CV-jem zbiramo na mail (ziva@zdravazabava.com) do 25.9.2022

 

PROMOTOR-KA

Postani del športne študentske ekipe – Zdrava Zabava, postani ZZ promotor. Iščemo komunikativno, delavno osebo, ki se ukvarja in/ali jo zanima šport za promocijo raznih športnih dogodkov in študentske športne rekreacije v Mariboru.

Prijave s CV-jem zbiramo na mail (nastja@zdravazabava.com) do 25.9.2022

 

DUP v wakeboardingu

posted in: Novičke | 0

Po nekajletnem premoru Slovenska univerzitetna športna zveza ponovno sodeluje z Wakepark Dooplek, kjer bo v sklopu OLLIE FEATURES CUP organizirano Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v Wakeboardingu. Razpis omogoča štiri kategorije, med študenti in zaposlenimi, v moški in ženski kategoriji.

Prijave se zbirajo preko prijavnega obrazca: KLIKNI TUKAJ

Tekmuje se v disciplini BEST LINE.
Tekmovanje bo potekalo po pravilih IWWF.
Obvezna oprema: zaščitni jopič, čelada, wakeboard.

Več informacij na povezavi TUKAJ

Naj se odštevanje do OFEM 2023 prične!

posted in: Novičke | 0

V petek, 2.9.2022 bomo v centru Maribora na Glavnem trgu odkrili digitalni odštevalnik OFEM, hkrati
pa bo svoje dejavnosti predstavila tudi skupina JHMB, katere del je tudi podjetje Šport Maribor.
Med 12. in 15. uro vas vabimo na prijetno druženje in odkritje odštevalnika OFEM, kjer boste lahko
zavrteli »kolo sreče« in z malo sreče prejeli praktične nagrade, kot je prosti vstop za plavanje v
kopališču Pristan ali drsanje v Ledni dvorani in še mnoge druge.

Razveselili vas bomo tudi s slastnimi gratis palačinkami, različnimi razvedrilno-športnimi aktivnostmi
za otroke in mlade po srcu ter vragolijami našega lisjaka Foksija.

V prijetnem vzdušju boste lahko izvedeli več o velikem mednarodnem športnem festivalu – OFEM
2023 Maribor, hkrati pa izvedeli tudi podrobnosti delovanja podjetji skupine JHMB (Energetika
Maribor, Mariborski vodovod, Marprom, Nigrad, Pogrebno podjetje, Snaga in Šport Maribor).

Se vidimo v petek!

Maribor bo ponovno ZZrolano mesto!

posted in: Novičke | 0

V nedeljo, 18.9.2022 od 15.ure naprej se v Maribor po dvoletnem premoru vrača ZZROLANO MESTO! Tokrat bo že sedemnajstič!

Dogodka se lahko udeležite s katerimi koli kolesi in koleščki. Spremstvo policije in reševalnega vozila zagotavlja, da smo ob našem rolanju po Mariboru popolnoma varni mi in naši najmlajši, ob tem pa se fantastično zabavamo.😍
POZOR! 📍Tokrat bomo zabavo pričeli na novi lokaciji – Ljudski vrt in se podali po spremenjeni trasi!
Predhodne prijave niso potrebne. 🤩🙌
ZZrolano mesto je del Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. 9. in 22. 9. 2022. Zarolaj v poletje s pravo energijo!

VEČ INFORMACIJ

ODBOJKARSKA VROČICA!

posted in: Novičke | 0

Odbojkarska vročica bo med 19. in 21. avgustom zajela Maribor.

Za odbojkarsko poslastico bodo v prenovljeni dvorani Tabor poskrbele moške reprezentance Slovenije, Turčije in Egipta. Prav tako pa si bomo lahko ogledali kvalifikacijsko tekmo za Evropsko prvenstvo Slovenskih in Avstrijskih odbojkaric.

Občudovali bomo lahko tudi vrhunsko igro odbojkarja Roka Možiča, Mariborčana in OFEM ambasadorja. Rok Možič je odbojkar vrhunskega nivoja, član slovenske reprezentance in prejemnik prestižnih nagrad v svetu odbojke.

Odbojkarska vročica se bo pričela prav na dan otvoritve prenovljene dvorane Tabor. Dvorana omogoča vrhunsko doživetje športnih tekem in je pripravljena na »Odbojkarsko vročico«. Na ogled tekem najvišjega nivoja bodi pripravljen tudi ti!

Urnik tekem:
• 19.08.2022, ob 20.00, tekma SLOVENIJA – EGIPT (moški, prijateljska tekma)
• 20.08.2022, ob 16.00, tekma SLOVENIJA – TURČIJA (moški, (prijateljska tekma)
• 20.08.2022, ob 19.30, tekma SLOVENIJA – AVSTRIJA (ženske, kvalifikacijska tekma za EP)
• 21.08.2022, ob 19.00, tekma TURČIJA – EGIPT (moški, prijateljska tekma)

 

Prodaja vstopnic:
www.eventim.si
Dvorana Tabor, eno uro pred začetkom tekme.

 

INFORMACIJE
 

3 medalje na poti domov

posted in: Novičke | 0

V sredo so potekali zaključni dvoboji v košarki 3×3, namiznem tenisu in odbojki na mivki medtem, ko tekmovanje v futsalu še vedno poteka. Evropske univerzitetne igre se bodo za naše predstavnike zaključile v soboto, ko bodo fantje iz Univerze v Mariboru odigrali še zadnjo tekmo pred odhodom v Slovenijo.

 

 

Ekipe iz Univerze v Ljubljani so zaključile s svojimi nastopi. Z rezultati na Evropskih igrah smo lahko zelo zadovoljni, saj se z iger vračamo s tremi medaljami in bogatejši za nepozabno izkušnjo.

V namiznem tenisu so vse naše punce nastopile v tekmovanju posameznic in v tekmovanju dvojic (Stražar/Paulin). Lea Paulin in Lara Opeka sta v individualnem tekmovanju, kljub dobri igri morali priznati premoč nasprotnicam in tako osvojili 17. mesto. Katarina Stražar je bila premagana šele v polfinalu, ko jo je premagala Anna Wegrzyn iz Poljske in Katarina je tako osvojila 3. mesto in Sloveniji prigarala drugo medaljo na Evropskih univerzitetnih igrah. V tekmovanju dvojic sta Katarina in Lea osvojili končno 5. mesto.

Zelo zanimivo je bilo tudi v tekmovanju v odbojki na mivki, kjer so punce po porazu v četrtfinalu osvojile več kot odlično 5. mesto, fanta pa sta v zelo močni konkurenci osvojila končno 14. mesto. Za žensko ekipo Univerze v Ljubljani sta nastopali Špela Morgan in Anja Maček, za moško ekipo pa Manuel Grünwald in Matija Bažec.

Košarkarjem žal ni uspelo višje od 19. mesta. V težki skupini D, so dosegli dve zmagi in tri poraze, kar je bilo žal premalo za uvrstitev v osmino finala in tako se po pravilih lahko borili za končno 17. mesto. V prvi tekmi za 17. mesto so bili Norvežani malenkost bolj zbrani in tekmo dobili z 20:19, v naslednji tekmi so se naši igralci pomeri s sosedi iz Hrvaške. Tekma za 19. mesto je bila bolj prijateljskega značaja, ki je našim fantom prinesla zmago in s tem končno 19.
mesto.

So pa zato bile veliko uspešnejše punce, ki so prvo tekmo izgubile šele v velikem finalu v košarki 3×3 proti Ukrajinkam, ki so bile boljše z rezultatom 14:12. Punce so nastopale v postavi Lea Mehle, Ema Lapajne, Urša Žibert in Maja Jakobčič in z osvojenim 2. mestom so si priigrale tudi vstopnico za svetovno univerzitetno prvenstvo v košarki 3×3, ki bo oktobra letos v Istanbulu (Turčija). Dekletom čestitamo za medaljo in jim že zdaj zaželimo vso srečo na
svetovnem prvenstvu v Turčiji.

Ekipa futsala iz mariborske univerze je v skupinskem delu tekmovanje morala priznati poraz gruzijski ekipi, ki je med najmočnejšimi na Evropskih univerzitetnih igrah. Poraz na njihovo borbenost ni pretirano vplival, saj so se že v naslednji tekmi pobrali in premagali ekipo iz Norveške in tako osvojili odlično 2. mesto v svoji skupini, kar jim je prineslo četrtfinale. V zelo izenačeni tekmi četrtfinala, kjer so se pomerili z nasprotniki iz Francije, ki nastopajo v 2.
francoski futsal ligi, so morali žal v zadnji minuti priznati poraz z rezultatom 2:1. Sedaj jih čakata že 2 tekmi, kjer se bodo borili za mesta 5 – 8. Tilen Rajter je po nesrečnem porazu povedal: » S fanti smo se zelo dobro pripravili na tekmo, katero smo po mojem mnenju odigrali na zares visokem nivoju, vendar nam je v zaključkih predvsem iz hitrih protinapadov zmanjkalo tudi nekoliko sreče. Celotno srečanje smo odigrali odlično v obrambi ter na koncu po mojem mnenju dobili nezaslužen zadetek, ki nas je oddaljil od polfinala. Ne morem se znebiti misli, da bi si preko penalov zagotovili mesto med top štiri ne Evropskih univerzitetnih igrah.«
Včeraj je fante doletel še en poraz proti zelo močni ekipi iz Ukrajine, ki bi morala po vseh pravilih igrati v finalu, vendar ji je en »slab« dan prekrižal načrte. Danes ob 13. uri igrajo fantje še zadnjo tekmo na igrah in sicer za 7. mesto proti Eotvos Lorand University iz Madžarske.

Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani in socialnih omrežjih:

Home

Facebook:
https://www.facebook.com/eug2022
Instagram:
https://www.instagram.com/eug2022lodz/
Twitter:

Besedilo in fotografija: Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)

Otvoritvena slovesnost in prva medalja

posted in: Novičke | 0

Poljaki so v nedeljo ob otvoritvi šestih Evropskih univerzitetnih iger pripravili pester kulturno glasbeni program. Namiznoteniške igralke iz Univerze v Ljubljani so poskrbele, da je otvoritev iger še bolj »žlahtna«.

Glavni dogodek otvoritvene slovesnosti  je bil mimohod športnikov, kjer je pri čakanju na vstop v Atlas areno plesalo 6.000 športnikov iz 40 evropskih držav. Urša Žibret, košarkarica Univerze v Ljubljani, ki iz največjih mednarodnih študentskih tekmovanj že več let prinaša najvišja odličja, je bila izbrana za zastavonošo. Uradni del otvoritve se je začel z dvigom poljske zastave, kateremu so sledili govori s poudarkom o pomembnosti iger, vrednotah in športnem duhu. V
okviru dogodka se je odvil tudi koncert z izjemnimi glasbeniki in priredbami znanih izvajalcev.

Za vsemi našimi predstavniki so že prvi nastopi in danes se je zaključil ekipni del tekmovanja v namiznem tenisu, kjer so se izkazale študentke Univerze v Ljubljani in osvojile končno 3. mesto in s tem bronasto medaljo. V naslednjih dneh sledi še tekmovanje posameznic in dvojic.

»Tako blizu, pa vendar tako daleč od finala. Le 2 točki sta nas ločili do uvrstitve v finale
prvenstva, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani« je dejal vodja naših deklet prof.
Miran Kondrič. A ne pozabimo, da je po uvodni zmagi v skupini nad močnimi Hrvaticami  igralka
Katarina Stražar opozorila na kvaliteto vseh tekmic v skupini in tretje mesto v takšni konkurenci
je za nas zlate barve.

Odlično kaže tudi košarkaricam Univerze v Ljubljani, ki so do tega trenutka premagale prav vse nasprotnice in z jutrišnjo zmago bi si zagotovile prvo mesto v skupini in s tem tudi četrtfinale tekmovanja. Fantje so imeli težko skupino in se jim kljub borbeni igri in drznim predstavam žal ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

Pri preboju v nadaljnji del tekmovanja odbojke na mivki sta bili uspešni tudi Špela Morgan in Anja Maček. Po osvojenem prvem mestu v skupini sta jih danes pričakali favorizirani Čehinji, ki pa sta se za zmago morali precej potruditi. Nato sta v nadaljevanju brez težav premagali Gruzijki in jutri se bosta borili za pomembno zmago proti uigrani francoski dvojici. Tako kot fantje pri košarki 3×3, sta se od uvrstitve v zgornji del lestvice tudi pri odbojki na mivki poslovila Matija Bažec in Manuel Grunwald. Fanta sta sicer najboljša navijača in z veseljem spodbujata ženski
del ekipe in predstavnike drugih športov.

Da je nogomet doma v Mariboru, z zmagami nad Finci in Švicarji dokazujejo študentje Univerze v Mariboru. Neporažene Štajerce jutri čaka močna gruzijska ekipa, ki na tem futsal turnirju ni le neporažena, ampak je z visokima zmagama proti Fincem in Norvežanom njihova mreža še nedotaknjena!

BESEDILO IN FOTOGRAFIJE: Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)

Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani in socialnih omrežjih:

Home

Facebook:
https://www.facebook.com/eug2022
Instagram:
https://www.instagram.com/eug2022lodz/
Twitter:

Prvi nastopi na Evropskih univerzitetnih igra

posted in: Novičke | 0
Pred nami je prvi tekmovalni dan na EUG 2022
V poljski Lodž je prispelo že veliko delegacij, predstavnikov univerz iz celotne Evrope. Z včerajšnjim prihodom obeh ekip košarke 3 x 3 (Univerza v Ljubljani) je tudi slovenska delegacija pripravljena na začetek Evropskih univerzitetnih iger 2022.

 

»Priprave na prihode članov Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani so bile podrejene spoznavanju univerzitetnega kampusa, nastanitev, tekmovalnih prizorišč, transporta, in seveda zahtevnega in dolgotrajnega procesa akreditiranja. Tekmovalci in spremljevalci ekip so varno prispeli, se nastanili in sedaj se igre lahko začnejo. Ne dvomim, da bodo te igre nekaj posebnega, saj je v študentskem mednarodnem športu zaradi pandemije in posledično
dvoletnega tekmovalnega »posta« velika želja po udeležbi, tekmovanju in druženju.« je povedal vodja slovenske odprave Jan Sredenšek.

Za naše predstavnike bo jutri že prvi tekmovalni dan v odbojki na mivki, namiznem tenisu in futsalu. Žrebi na tehničnih sestankih so že določili tekmovalne pare in priprave so v polnem teku. Pričakovanja in vtise ob prihodu v Lodž je povzel Jan Puhner, igralec futsala iz Univerze v Mariboru:« Na igre prihajamo pripravljeni, vzdušje v ekipi je vrhunsko in pričakujemo dober rezultat. Vse pohvale gredo organizatorjem, saj se zavedamo koliko truda in dela je bilo
potrebnega za pripravo in  izvedbo tako velikega in pomembnega dogodka. Verjamem, da je
pred nami nepozabno tekmovanje.«

Vodja deklet v namiznem tenisu, prof. dr. Miran Kondrič, je po današnjem žrebu dejal:« Ekipa Univerze v Ljubljani ima v svoji skupini tekmovalke iz Hrvaške, Litve in Turčije. Skupina je zelo močna in prvi dan bo za igralke precej zahteven saj se bodo dopoldan pomerile z našimi sosedami, popoldan pa še z Litvankami. V nedeljo so na vrsti še igralke iz Turčije in popoldan je tu že četrtfinale.«

Ne pozabimo omeniti Aleša Sakelška, delilca pravice iz domačih vrst, ki bo na igrah skrbel za pošteno sojenje na futsalu.

Predstavljamo vse slovenske udeležence na EUG 2022:

Univerza v Ljubljani:
moška ekipa košarka 3 x 3: Erik Groznik, Jakob Strel, Jure Ličen, Nejc Pavliha, vodja ekipe Matej Jamnik
ženska ekipa 3 x 3: Ema Lapajne, Lea Mehle, Urša Žibret, Maja Jakobčič, vodja ekipe Eva Jamnik
moška ekipa odbojka na mivki: Manuel Grünwald, Matija Bažec, vodja ekipe Marija Jozak
ženska ekipa odbojka na mivki: Anja Maček, Špela Morgan, vodja ekipe Marija Jozak
namizni tenis ženske: Katarina Stražar, Lara Opeka, Lea Paulin, vodja ekipe Miran Kondrič

Univerza v Mariboru:
Moška ekipa futsal: Urh Borovnik, Jakob Božič, Nik Čater, Aljaž Groznik, Lukas Gregorinčič, Niko
Jež, Mario Kocbek, Matej Pirc, Žan Plajnšek, Jan Puhner, Tilen Rajter, David Rozman, Aleš
Sakelšek, vodja ekipe Simon Šabeder
Vodja delegacije Jan Sredenšek in pomočnica vodje delegacije Marija Jozak.

Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani in socialnih omrežjih:

Home

Facebook:
https://www.facebook.com/eug2022
Instagram:
https://www.instagram.com/eug2022lodz/
Twitter: