AKTUALNO – odprta smučišča

posted in: Novičke | 0

Od sobote, 6.2.2021, so smučišča lahko odprta po vsej Sloveniji. Od ponedeljka, 15.2.2021 lahko smučarji dostopajo do vseh smučišč po Sloveniji, saj se odpravlja omejitev gibanja na občine.

Uporaba žičnic in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljena le tistim osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 7 dneh, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Nekatera smučišča tudi ponujajo hitro testiranje na smučišču, vendar ne VSA! Test pa ni potreben za tiste, ki so že bili cepljeni oz. so covid-19 že preboleli in je preteklo več kot 21 dni od opravljenega testa, ne pa več kot 6 mesecev

Izjema za smučanje brez testiranja velja za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

Seznam smučišč (glede na regije):

PODRAVSKA

Smučišče Mariborsko Pohorje – smučanje do doline, nočno smučanje trenutno ni možno. Omogočeno je tudi brezplačno hitro testirenje vse dni (razen ponedeljek) med 8h in 12h v prostorih smučarskega servisa.

Smučišče Jakec-Trije kralji – Odprto med 9h in 16h. Hitro testiranje v ZD Slovenska Bistrica od ponedeljka do petka med 14h in 16h, med vikendom med 7h in 8h.

SAVINJSKA

Smučišče Rogla – obratujejo vlečnice Uniorček 1 in 2, Košuta, Jasa, Ostrušica 1 in 2 ter sedežnica Planja. Urejena je tekaška proga za drsalno tehniko. Na smučišču je za prevzem hrane in brezalkoholne pijače odprta picerija Panja.

Smučišče Celjska koča – med tednom je odprto od 15h do 20h, med vikendom med 9h-20h. Brezplačno testiranje je v dvorani Golovec od torka do petka med 13h-15h.

Smučišče Janina-Rogaška Slatina – Vlečnica deluje od pon-pet med 16h – 20h, v soboto in nedeljo od 9h do 20h.

Smučišče Golte odprto od 12.2.2021 naprej, blagajna v Žekovcu bo odprta med 8 – 16h, nihalka prične voziti ob 8. uri, žičnice pa ob 9. ure naprej. Brezplačno testiranje bo potekalo na spodnji postaji nihalke v Žekovcu ob petkih, sobotah in nedeljah med 7:30 in 12:00.

KOROŠKA

Smučišče Kope – odprte so skoraj vse naprave in večina prog. Hitro testiranje je omogočeno na vstopni točki Pungart na Kopah med 8 – 12h vsak dan. Smučišče je odprto od 9:00 do 20:30, od 18:00 naprej je nočna smuka.

Smučišče Ribniško Pohorje – smučišče se odpre v soboto, 6.2.2021. Modra proga in otroški poligon bosta odprta od 13.2.-21.2.2021 vsak dan med 9h in 16h. Brezplačno testiranje na smučišču 13.,14.,18.,19.,20., in 21. 2. med 8:30 in 10:30 na recepciji apartmajskega naselja.

Smučišče Bukovnik – smučišče trenutno ne obratuje.

GORENJSKA

Smučišče Krvavec – obratujejo skoraj vse naprave. v torek, petek in soboto je možno nočno sankanje – potrebne so predhodne prijave.

Smučišče Kranjska Gora – med tednom deluje vlečnica Mojca 2 in sedežnica Dolenčev rut, med vikendi pa še dodatno Mojca 1, Kekec in Vitranc 1. Hitro testiranje je možno med 9. in 14.2.2021 med 8:30 in 11:30 – cena testa je 15€.

Smučišče Mojstrana – omogočeno nočno smučanje med 17:30 in 20:30 od petka, 12.2. in do ponedeljka 15.2. V soboto in nedeljo bo možna tudi dnevna smuka.

Smučišče Vogel – gondola deluje od 8 -17h, delujoče naprave so Orlove glave, Zadnji Vogel, Storeč, Kratki plaz, Konta in Brunarica. Hitro testiranje je omogočeno v avli doma J. Ažmana v Bohinjski Bistrici v ponedeljek in sredo med 8h in 9h ter v petek, soboto in nedeljo med 7 – 10h.

Smučišče Velika Planina – nihalka deluje med 8:30 in 17:00, sedežnica med 9:00 in 16:15. Odprta je gostilna Zeleni rob za osebni prevzem hrane in pijače. Hitro testiranje je možno vsak dan od 8:00 do 12:00 (cena je 5€). Možno je tudi nočno sanjkanje v petek in soboto (obvezne predhodne prijave). 

Smučišče Zatrnik – deluje samo med vikendom od 9h do 16h.

Smučišče Soriška Planina – naprave obratujejo od 9h do 16h, urejene so tekaške proge in sankališče. Gostišče Lajnar je odprto za pzrevzem pijače in hranje. Hitro testiranje je možno v ZD Železniki (moder kontejner) pon. – pet. 7 – 9h in 12.30 – 13h, sobota/nedelja od 7.30 – 11h, ZD Bohinjska Bistrica pon., sred. 8 – 9h ali Kulturni dom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici v petek, soboto in nedeljo med 7 – 10h.

Smučišče Rudno – med tednom deluje od 16h do 19h, v soboto in nedeljo pa od 9h do 16h. Obratuje vlečnica Mala Rudna, otroška vlečnica in otroški park, urejena je proga za tek na smučeh in sankališče.

Smučišče Stari vrh (še ni odprto) 

OSREDNJESLOVENSKA

Smučišče Šentjošt – odprto med vikendom – petek med 15 – 19h, v soboto med 11-19h ter v nedeljo med 10-19h. Deluje le otroška vlečnica.

Smučišče Kandrše – Vidrga (zaprto zaradi vremena)

JUGOVZHODNA SLOVENIJA

Smučišče Gače – odprto od 6.2.2021, urejena bo proga B in otroška proga. Testi se bodo izvajali v soboto, nedeljo in prazniki na smučišču med 8h in 11h. V koči Gače je možen prevzem hrane in pijače.

GORIŠKA 

Smučišče Kanin – zaenkrat še zaprto zaradi prevelike količine snega in možnosti plazov. 

Smučišče Cerkno (še ni informacij)

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo

posted in: Novičke | 0

Petek, 5. oktober 2018 od 18.ure naprej

Tradicionalni nočni tek po stopnicah na Kalvarijo je prireditev, kjer udeleženci premagajo 454 stopnic vodi na grič na severni strani Maribora, le-te pa predstavljajo vsakodnevni rekreativni poligon mnogim Mariborčanom. Dogodek je brezplačen, predhodne prijave pa niso potrebne, prijavite se lahko uro pred startom samega teka na licu mesta na prijavni službi. Tekači startajo eden za drugim z nekaj sekundim razmikom. Sistem “prvi prijavljeni – prvi teče”.

Kategorije teka so naslednje:

Mini Kalvarček ? – otroci do 7 let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček ? – otroci med 7 do 11 letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček ? – mladina med 11 do 15 letom, na vrh Kalvarije
Študentska kategorija (m/ž) – na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Otroški teki se bodo začeli ob 19. uri, prijave za vse pa eno uro prej, kot je to že v navadi.

Tekmovanje šteje tudi za STOPNIČASTI POKAL SLOVENIJE.

Več pa na -> www.teknakalvarijo.com ali na FB eventu -> https://www.facebook.com/events/1222623931173595/

BODIFIT ŠVIC FEST

posted in: Novičke | 0

BODIFIT ŠVIC FEST
Evropski dan fitnesa
Četrtek, 27. september – Trg Leona Štuklja
16.30 – 20.30
V okviru Evropskega tedna športa

Pridružite se množicam v gibanju ob najbolj aktivnemu evropskemu dnevu – Evropskemu dnevu fitnesa.

V ta namen BODIFIT pripravlja ŠVIC FEST – 4 ure fantastičnih vadb, ki so namenjene prav vsakemu od vas in so popolnoma brezplačne!

četrtek, 27. septembra od 16.30 naprej se bodo na največjem mariborskem trgu – trgu Leona Štuklja odvile vodene vadbe pod vodstvom mednarodno priznanih inštruktorjev iz Slovenije in tujine, namen dogodka pa je vzpodbuditi čim več ljudi h gibanju in se pridružiti več sto tisoč glavi množici v gibanju po vsej Evropi.

Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava. VSAK udeleženec prejme majico.

Vabljeni, da se udeležite ene ali pa kar vseh vadb, kar vam je ljubše! Potrebujete zgolj športno opremo in brisačo.

PROGRAM
16.30 FUSION PILATES – BODIFIT team
(program, zasnovan iz različnih pilates tehnik in namenjen širši množici)

17.30 POWER JUST FIT – Teddy Otieno (AUT)
(vadba za moč, ki vas ne bo pustila ravnodušne)

18. 30 BURN HIIT – Marija Andrijašević (HR)
(High Intensity Interval Training – visoko intenzivni intervalni trening po tabata protokolu)

19.30 FUSION BALANCE – Marko Geršak (BODIFIT SLO)
(body&mind vadba, sestavljena iz elementov joge, pilatesa in tai chi-ja z nadzorovanim in umirjenim gibanjem)

Se vidimo na trgu!

#LETSIDUS z UŠZM!

posted in: Novičke | 0

20. september je razglašen za Svetovni dan Univerzitetnega športa(International day of university sport – IDUS), ki ga v sodelovanju z Mednarodno univerzitetno športno zvezo (FISU) organizira SUSA s svojimi članicami – med katermi je tudi Univerzitetna športna zveza Maribor.

UŠZM (Zdrava zabava) skozi celotno študijsko leto z brezplačno študentsko rekreacijo, ligami, turnirji in različnimi avanturami skrbi, da imajo mariborski študentje športne aktivnosti vedno na voljo.

Vsako leto na 20. septembra poudarjamo pomembnost gibanja in športnih aktivnosti med študenti, ki so večino časa “prilepljeni” med študijske klopi.

Študijsko leto se bo začelo v ponedeljek, 2. oktobra 2023, študentsko športanje se lahko začne danes! Kako preživeti Mednarodni dan univerzitetnega športa v Mariboru:

 • odpraviš se na pohod na Pohorje
 • sprehodiš se po mestnem parku
 • rolaš ali kolesariš po Mariboru – nimaš kolesa? Uporabi MBajk!
 • igraš ekipne športe s prijatelji
 • odpraviš se v fitnes, čeprav je “rest day”
 • pregledaš športne študentske aktivnosti, da lahko športaš tudi takrat, ko ni 20. september!

#LETSIDUS

#bodizraven

Maribor bo septembra v gibanju!

posted in: Novičke | 0

V mesecu septembru nas čaka “super športni konec tedna”, ki združuje tekaške prireditve, ki so do sedaj potekale ločeno. Tako bodo prireditve Otroški mestni teki, FIT Maribor in Tek zdravja ter Urbani trail tek z zaključkom s prireditvijo ZZrolano mesto, potekali skupaj – pod krovnim imenom Maribor v gibanju – Maribor InMotion.

Dogodek bo potekal od petka, 15. septembra in vse do nedelje, 17. septembra 2023.

PROGRAM:

AJDIN OTROŠKI TEK
PETEK, 15. SEPTEMBER 2023
Organizacija otroškega teka z več kot 3000 otroci mariborskih osnovnih šol bo odličen uvod za vikend športno dogajanje.

Dogodek je brezplačen.

FIT MARIBOR
SOBOTA, 16. SEPTEMBER 2023
Prepustite se športno-rekreativnemu vzdušju, ki je posvečeno organizirani rekreaciji, zdravju in uravnoteženemu načinu življenja.

FIT Maribor vključuje tri vznemirljive gibalne dogodke, ki bodo poskrbeli za vašo zabavo: ŠVIC FEST, BODIFIT ATLET in CROSS CITY.

Dogodek je brezplačen.

TEK ZDRAVJA IN URBANI TRAIL TEK
NEDELJA, 17. SEPTEMBER 2023
Trasa prvega urbanega trail teka v Mariboru nas bo z osrednjega prizorišča na Trgu Leona Štuklja popeljala po skritih in znanih kotičkih Maribora, v katerih prevladuje narava na svojih 14,7 km.

Za navdušence mestnega teka je trasa Teka Zdravja urejena skozi znamenitosti Maribora na svoji krajši, 6,7 km dolgi poti.

ZZROLANO MESTO
NEDELJA, 17. SEPTEMBER 2023
Edinstvena prireditev v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, kjer se rola, kolesari, skejta, … Po mestnih ulicah, kjer običajno vsakodnevno poteka promet. V spremstvu tovornjaka z DJem,
policije in reševalnega vozila bomo zavzeli ulice in ponovno dokazali, da gre za eno največjih parad rolanja v tem delu Evrope.

Dogodek je brezplačen.

Pridružite se nam v gibanju z Mariborom.

VEČ INFORMACIJ

ZZrolano mesto osemnajstič!

posted in: Novičke | 0

ZZrolano mesto oziroma TRADICIONALNA PARADA ROLANJA, KOTALKANJA IN DRUGIH KOLES (in koleščk) se bo tokrat odvila že osemnajstič!

DOGODEK JE BREZPLAČEN!

Dogodek ZZrolano mesto osemnajstič! poteka v sklopu večdnevnega dogodka MARIBOR V GIBANJU, ki se bo prvič odvijal v Mariboru to jesen. Maribor InMotion – Maribor v gibanju je športni dogodek, ki bo združeval vse generacije v različnih športih od petka, 15. septembra in vse do nedelje, 17. septembra 2023 -> Več informacij


ZZrolano mesto je tradicionalna parada rolanja, kotalkanja in drugih koles, ki se je lahko udeležite s katerimi koli kolesi in koleščki. Spremstvo policije in reševalnega vozila zagotavlja, da smo ob našem rolanju po Mariboru popolnoma varni mi in naši najmlajši, ob tem pa se fantastično zabavamo.

Predhodne prijave niso potrebne. 

POMEMBNO

 • Zaužite zadostno količino tekočin
 • Rolamo po desnem delu cestišča
 • Upoštevajte navodila policajev, rediteljev in organizatorjev
 • Rolali bomo po cestno-prometnih predpisih
 • Rolate na lastno odgovornost
 • Prosimo, da se ne prijemate tovornjaka, na katerem je ozvočenje,
 • Najpočasnejši udeleženec oz. tisti, ki ne bo mogel slediti koloni udeležencev se naj po navodilih rolerske policije izloči iz skupine in zapusti cestišče,
 • KOLESARJI, SKEJTERJI, ELEKTRIČNI SKIROJI… se lahko pridružijo paradi z vožnjo ob straneh ali na koncu parade.

VEČ INFORMACIJ

 

Postani del projekta Active families!

posted in: Novičke | 0

Projekt “Active Families” je prijavljen preko programa Erasmus+ Sport, ki ga financira Evropska komisija. Projekt se izavaja skupaj s partnerji iz Makedonije in Slovenije.

Projekt “Active Families” je namenjen družinam in družinam z gibalno oviranimi člani, ki jih želijo spodbuditi, da sprejmejo športne dejavnosti in jih vključijo v svoj vsakdan. S skupno vadbo lahko vsi družinski člani izboljšajo svoje zdravje in počutje – Aktivne družine so ključ do zdravega življenjskega sloga.

Na tem mestu vabimo vse družine, ki si želijo postati še aktivnejše in hkrati okrepiti svoje družinske vezi, da se pridružijo v  projektu “Active Families”. V okviru projekta bo pripravljenih kar 20 različnih športnih aktivnosti, ki jih lahko družinski člani izvajate skupaj. S tem bomo spodbujali zdrav način življenja ter povezovanje med družinskimi člani. Ne zamudite priložnosti, da postanete del odličnega projekta ter prispevate k boljšemu in aktivnejšemu načinu življenja!

Prijavni obrazec za sodelovanje v projektu “Active Families”: https://forms.gle/SKXb42fJgx3SJduo6 

Veseli bomo, če se boste priključili projektu in jim pomagali uspešno izpeljati projekt, saj boste skupaj z družino dobili nove ideje za aktivno preživljanje prostega časa in verjamemo, da boste uživali pri tem.

Prijavljenim družinam bodo vse nadaljne informacije poslali preko elektronske pošte.

Veselijo se sodelovanja z vami in naj omenimo, da bodo v septembru organizirali prijetno druženje vseh sodelujočih družin v Mariboru, ki bo 30. septembra na Športnem centru Fontana.

Več informacij o samem projektu lahko najdete na spletni strani projekta: https://acfam.sim.org.mk/, veseli pa bodo, če jim boste začeli slediti na Instagramu ali Facebook-u (“Active Families”)

V kolikor potrebujete še kakršno koli informacijo v zvezi s projektom se lahko obrnete na Jana Sredenška (031 283 418, jan.sredensek@zdravazabava.com).

V Kopru smo igrali odbojko na mivki!

posted in: Novičke | 0

V sredo, 31. 5. 2023, se je v dopoldanskem času v Kopru na igriščih Centra za športe na mivki odvilo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2022/23, kjer so se pomerile moške in ženske ekipe Univerze v Ljubljani, Univerze na Primorskem in Univerze v Mariboru.

 

Dogodek je potekal pod vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze, organizirala ga je Univerzitetna športna zveza Primorske.

 

Po napetem skupinskem delu so se dvojice pomerile še v polfinalu in finalu.

REZULTATI
Moška odbojka
1. mesto: UM 1
2. mesto: UL 1
3. mesto: UL 2

Ženska odbojka
1. mesto: UL 1
2. mesto: UL 2
3. mesto: UM 3

Čestitke vsem tekmovalcem!

 

ALBUM FOTOGRAFIJ

 

Mariborski študentje so bili dvakrat zlati!

posted in: Novičke | 0

V sredo, 24. maja 2023, sta v Mariboru na kar dveh lokacijah potekala dva Državna univerzitetna prvenstva.

Študentje Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem so se borili za naslove državnih prvakov v kar treh različnih kateogrijah in dveh različnih športih. Ob 18. uri se je v Športni dvorani Vrbanska začelo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki 2022/23. V moški ženski kategoriji so bili predstavniki oziroma ekipe iz vseh treh univerz. Moška ekipa mariborske univerze je domov odnesla zlato, v ženski kategoriji pa so si prvo mesto priborile študentke ljubljanske univerze.

REZULTATI:

Moška odbojka

 1. mesto: Univerza v Mariboru
 2. mesto: Univerza v Ljubljani
 3. mesto: Univerza na Primorskem

Ženska odbojka

 1. mesto: Univerza v Ljubljani
 2. mesto: Univerza v Mariboru
 3. mesto: Univerza na Primorskem

V UŠC Leona Štuklja je prav tako od 18. ure naprej potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu, kjer so se za naslov borile tri ekipe. Po napeti tekmi med UM in UL, ki se je zaključila z rezultatom 1:1, so končnega zmagovalca določili kazenski streli. Prvak v futsalu 2022/23 je tako postala ekipa Univerze v Mariboru.

REZULATI:

 1. mesto: Univerza v Mariboru
 2. mesto: Univerza v Ljubljani
 3. mesto: Univerza na Primorskem

Slavnostna podelitev je po zaključku tekmovanj potekala v dvorani Štuk.

FOTOGALERIJA

FOTOGALERIJA Dostop.si

ČLANEK Dostop.si

DUP v odbojki na mivki 2022/23 bo v Kopru!

posted in: Novičke | 0
V sredo, 31. 5. 2023 bo od 9. ure naprej na igriščih za odbojko na mivki v Kopru pestro!
Univerzitetna športna zveza Primorske bo pod vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze organizirala državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, kjer se bodo pomerile ekipe študentov Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.
V Kopru lahko spremljate in navijate za svojo ODBOJKARSKO ekipo, saj se bodo univerze pomerile v moški in ženski odbojki. DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI se bo začelo ob 10. uri.
Po tekmovalnem delu pa sledi Mokra čista 10ka.
Vabljeni!

Študentske ZZ lige so zaključene!

posted in: Novičke | 0

V mesecu aprilu smo v Športni dvorani Vrbanska priredili kar 3 različna finala oziroma zaključke študentskih lig, ki so potekale od novembra 2022.

Zdrava zabava nudi skozi celotno študijsko leto BREZPLAČNO rekreacijo študentom v Športni dvorani Vrbanska, katero v začetku leta popestri z različnimi ligami. V mesecu novembru se je tako ob sredah pričela Študentska odbojkarska liga mešanih ekip 2022/23, katero je sestavljajo osem ekip. Ob torkih pa je potekala Študentska futsal liga 2022/23, v kateri se je za naslov prvaka borilo kar 14 ekip študentov z različnih mariborskih fakultet.

Tako je v torek, 11. aprila 2023, ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska potekalo finale in polfinale ŠTUDENTSKE FUTSAL LIGE 2022/23.  Med 14 ekipami so se v finale uvrstilil LITER LITER, IMBACILI, ŠD SELAN in BAR ŠILEC – VITOMARCI.

Po napetima polfinalnima tekmama so se tekmovalci sprostili pb spretnostem poligonu, v katerem je sodelovan izbran član ekipe. Najboljši čas v poligonu je dosegel Martin Lampreth iz ekipe Bar Šilec – Vitomarci.

Za tretje mesto so se borili Imbacili in ekipa Liter Liter, za prvo pa ŠD Selan in Bar Šilec – Vitomarci.
Tretje mesto so osvojili Liter Liter in s tem tudi denarno nagrado v vrednosti 200€. Drugo mesto in denarno nagrado v vrednosti 400€ so osvojili Bar Šilec – Vitomarci, prvo mesto in 700€ denarne nagrade pa ŠD Selan. Čestitke vsem za dosežena mesta!

Ob zaključku lige so se podelile tudi različne druge nagrade:
– Najboljši vratar študentske lige: Luka Poharc
– Najboljši igralec študentske lige: Jaka Vajda
– Najboljši strelec študentske lige: Jaka Vajda (39 golov)

Za podeljevanje nagrad najboljšim je poskrbel slovenski reprezentant Slovenije in igralec v NK Celje, Žan Karničnik.

Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodnikoma Alešu Sakelšku in Jasminu Mustafiču.

FOTOALBUM FUTSAL


V sredo, 19. aprila 2023 je v Športni dvorani Vrbanska ob 20. uri potekalo Finale študentske odbojkarske lige 2022/2023.

Za mesta v finalu se je od novembra 2022 borilo 8 različnih ekip, med katerimi so se v finale uvrstili DD AMS, PO HOFER CENI, WORLDWIDE in KENTUCKY FRIES ŠIKENS. Za tretje mesto so se ob 20. uri borili DD AMS in PO HOFER CENI, slednji so po napetem boju tudi zmagali in si prislužili tretje mesto. Drugo mesto so si priborili Kentucky fried šikens, prvo pa Worldwide.

Podarile so se tudi nagrade za najboljšega igralca in najboljšo igralko. Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodnikoma Marjanu Pučniku in Niki Dobaj.

FOTOALBUM ODBOJKA


V sredo, 12. aprila 2023, se je ob 18. uri v Športni dvorani Vrbanska odvil finalni turnir SERIJE TURNIRJEV V KOŠARKI 3×3 2022/23.

Serija turnirjev v košarki 3×3 je potekala od novembra 2022 do marca 2023, v tem času so se odvili 4 posamezni turnirji, v aprilu pa še zadnji peti (finalni) turnir. Turnirji so bili neodvisni drug od drugega, seštevale so se le točke prisotnosti in uspešnosti posameznega igralca skozi serijo. Na zaključnem turnirju je bila izbrana najboljša peterica, ki je v ponedeljek, 15. maja 2023 tudi imela možnost zastopati barve Univerze v Mariboru na Državnem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3×3 2022/23 v Ljubljani.

Najboljša peterica:
– Vid Čabrian
– Lovro Lozinšek
– Matjaž Butolen
– Jaka Horvat
– Luka Kavkler

Čestitke!

Med tekmovalnim delom in finalom je potekalo tekmovanje v metih na koš, kjer je izbran posameznik imel 5 metov na koš. Igralec, ki je zadel največ košev (2/5) je bil Žan Luka Lesniko iz ekipe Dijaki.

V finalu sta se za tretje mesto borili ekipi Dijaki in Das Team, bronasto medaljo so si prislužili Das Team. Prvo mesto si je priborila ekipa Zdrava Zabava, drugo pa Randoms.

Za uspešno sojenje se zahvaljujemo sodniku Smiljanu Kerežiju, ki je bil z nami na vseh petih turnirjih.

FOTOALBUM KOŠARKA

DUP v futsalu in odbojki 2022/23 bo v Mariboru!

posted in: Novičke | 0
V sredo, 24. 5. 2023 bo od 18. ure naprej v Športni dvorani Vrbanska in UŠC Leona Štuklja pestro!
Univerzitetna športna zveza Maribor bo pod vodstvom Slovenske univerzitetne športne zveze organizirala kar dve državni univerzitetni prvenstvi v Mariboru, kjer se bodo pomerile ekipe študentov Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.
V ŠPORTNI DVORANI VRBANSKA lahko spremljate in navijate za svojo ODBOJKARSKO ekipo, saj se bodo univerze pomerile v moški in ženski odbojki. DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V ODBOJKI se bo začelo ob 18. uri.

VEČ INFORMACIJ

 

V UŠC LEONA ŠTUKLJA se bodo univerze udeležile in pomerile na DRŽAVNEM UNIVERZITETNE PRVENSTVU V FUTSALU prav tako od 18. ure naprej.

VEČ INFORMACIJ

 

Vabljeni na ogled in v podporo svoji ekipi!
Se vidimo 24. maja 2023 ob 18. uri!

Sports day for Erasmus students

posted in: Novičke | 0
The Student Organization of the University of Maribor in cooperation with the Maribor University Sports Association, is organizing a sports day⚽️ 🏀 for Erasmus students with slightly more unusual games😉. Competitors will be able to compete against each other as a team in several competitive disciplines, which will be revealed at the event.
🎯Event schedule:
17:30 – 17:55 // Gathering of teams and registration
18:00 – 20:30 // Games
20:30 – 22:00 // Announcement of winners and socializing over snacks
🎯Conditions for participation:
– Each team must have 5 members
– It is mandatory to pre-register teams: https://forms.gle/TxP2LhwwXMMhXBGB9
– Pre-registrations are open until Monday, May 15th
🎼A DJ will provide a relaxed atmosphere during the event. After the sports games, the announcement of the winners, awarding of prizes and snacks for the competitors follows.
The number of places is limited, so hurry up and apply!🏆

REGISTRATION