Brave run

posted in: Novičke | 0

Tek pogumnih tokrat tudi na krajši in manj zahtevni progi

Mariborsko Pohorje bo prihodnji mesec znova prizorišče že uveljavljene tekaške preizkušnje Visit Pohorje BraveRun (Tek pogumnih). Letos bo potekala 9. junija, ko udeležence čaka kar nekaj novosti, s katerimi želimo atraktivno prireditev, ki bo na Pohorju gostovala peto leto zapored, približati čim širšemu krogu ljudi.
Tekači bodo lahko svojo vzdržljivost, moč in spretnosti tokrat preizkušali na treh progah: poleg 5 in 10 kilometrov dolgih prog bomo namreč za Visit Pohorje BraveRun letos pripravili še krajšo in manj zahtevno trikilometrsko progo. Start in cilj vseh bosta pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, vmes pa bodo morali tekmovalci na osnovni 5-kilometrski progi premagati približno 25 različnih ovir, na 10- kilometrski (dva kroga) 50 ovir in na kratki progi blizu 20.
Med preprekami, čez katere se bodo morali prebiti med tekom, bo nekaj že poznanih iz predhodnih izvedb prireditve (splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40- metrska drča …), nekaj pa bo povsem novih ovir. Tekaška preizkušnja na Mariborskem Pohorju je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom, na njej pa lahko sodelujejo tako posamezniki kot skupine – ekipe žensk, moških ali mešane ekipe. Namenjena je tudi podjetjem, ki želijo ustvariti dobro sinergijo med zaposlenimi, in vsem, željnim zabave ter premagovanja različnih izzivov.
»Letos smo se odločili za nekoliko zgodnejši termin prireditve že v juniju, s čimer želimo omogočiti udeležbo čim več dijakom in študentom. Možnost sodelovanja imajo tudi športni klubi in društva oziroma njihovi otroci, ki pa pri tem potrebujejo še soglasje staršev. Pričakujemo, da bo Visit Pohorje BraveRun letos privabil od 400 do 500 udeležencev,« je povedal organizator Jože Perčič.

Tekaška preizkušnja za pogumne se bo 9. junija začela ob 13. uri, že pred tem pa bo na sporedu otroško – družinski Visit Pohorje BraveRun. Čeprav bodo prijave možne tudi še na dan dogodka, zaradi manjše gneče priporočamo, da tekmovalci prijavo opravijo že prej; to lahko storijo na spletni strani na naslovu www.braverun.com, kjer so dostopne tudi vse informacije o prireditvi in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo.