Bo v naslednjem študijskem letu šport na tvojem urniku?

posted in: Novičke | 0

Si študentka ali študent Univerze v Mariboru in še nimaš izbranega izbirnega predmeta ali pa bi ga želel/-a zamenjati?

Senat Univerze v Mariboru je sprejel sklep, da je potrebno v vse univerzitetne in enovite magistrske študijske programe v enem od letnikov v letnem semestru vključiti prosto izbirne predmete v obsegu najmanj 6 ECTS. 

Tako ti je že v študijskem letu 2017/2018 omogočena  izbira prosto izbirnih predmetov med katerimi so tudi predmeti, ki so neposredno povezani s športom in jih izvajajo predavatelji športne vzgoje na UM.

Po informacijah predavatelja Petra Sitarja, enega izmed izvajalcev predmetov, pa se lahko po dogovoru s posameznim izvajalcem, kot del obveznosti prepozna tudi aktivna udeležba na različnih univerzitetnih športnih tekmovanjih (sodelovanje v športnih ligah, sodelovanje v ekipah UM ali nastopi na državnih in evropskih prvenstvih) ter izobraževalni dejavnosti za pridobitev strokovnih nazivov (npr. učitelj plavanja, smučanja, skupinske vadbe…).

Ne pozabi! Na izbrani predmet s področja športa se lahko vpišeš do najkasneje 30. septembra 2017 preko sistema AIPS. Več informacij prejmeš na domači strani ŠS UM.

Dodatna pojasnila lahko dobiš tudi pri predavatelju Petru Sitarju (e-mail: peter.sitar@um.si)