3 medalje na poti domov

posted in: Novičke | 0

V sredo so potekali zaključni dvoboji v košarki 3×3, namiznem tenisu in odbojki na mivki medtem, ko tekmovanje v futsalu še vedno poteka. Evropske univerzitetne igre se bodo za naše predstavnike zaključile v soboto, ko bodo fantje iz Univerze v Mariboru odigrali še zadnjo tekmo pred odhodom v Slovenijo.

 

 

Ekipe iz Univerze v Ljubljani so zaključile s svojimi nastopi. Z rezultati na Evropskih igrah smo lahko zelo zadovoljni, saj se z iger vračamo s tremi medaljami in bogatejši za nepozabno izkušnjo.

V namiznem tenisu so vse naše punce nastopile v tekmovanju posameznic in v tekmovanju dvojic (Stražar/Paulin). Lea Paulin in Lara Opeka sta v individualnem tekmovanju, kljub dobri igri morali priznati premoč nasprotnicam in tako osvojili 17. mesto. Katarina Stražar je bila premagana šele v polfinalu, ko jo je premagala Anna Wegrzyn iz Poljske in Katarina je tako osvojila 3. mesto in Sloveniji prigarala drugo medaljo na Evropskih univerzitetnih igrah. V tekmovanju dvojic sta Katarina in Lea osvojili končno 5. mesto.

Zelo zanimivo je bilo tudi v tekmovanju v odbojki na mivki, kjer so punce po porazu v četrtfinalu osvojile več kot odlično 5. mesto, fanta pa sta v zelo močni konkurenci osvojila končno 14. mesto. Za žensko ekipo Univerze v Ljubljani sta nastopali Špela Morgan in Anja Maček, za moško ekipo pa Manuel Grünwald in Matija Bažec.

Košarkarjem žal ni uspelo višje od 19. mesta. V težki skupini D, so dosegli dve zmagi in tri poraze, kar je bilo žal premalo za uvrstitev v osmino finala in tako se po pravilih lahko borili za končno 17. mesto. V prvi tekmi za 17. mesto so bili Norvežani malenkost bolj zbrani in tekmo dobili z 20:19, v naslednji tekmi so se naši igralci pomeri s sosedi iz Hrvaške. Tekma za 19. mesto je bila bolj prijateljskega značaja, ki je našim fantom prinesla zmago in s tem končno 19.
mesto.

So pa zato bile veliko uspešnejše punce, ki so prvo tekmo izgubile šele v velikem finalu v košarki 3×3 proti Ukrajinkam, ki so bile boljše z rezultatom 14:12. Punce so nastopale v postavi Lea Mehle, Ema Lapajne, Urša Žibert in Maja Jakobčič in z osvojenim 2. mestom so si priigrale tudi vstopnico za svetovno univerzitetno prvenstvo v košarki 3×3, ki bo oktobra letos v Istanbulu (Turčija). Dekletom čestitamo za medaljo in jim že zdaj zaželimo vso srečo na
svetovnem prvenstvu v Turčiji.

Ekipa futsala iz mariborske univerze je v skupinskem delu tekmovanje morala priznati poraz gruzijski ekipi, ki je med najmočnejšimi na Evropskih univerzitetnih igrah. Poraz na njihovo borbenost ni pretirano vplival, saj so se že v naslednji tekmi pobrali in premagali ekipo iz Norveške in tako osvojili odlično 2. mesto v svoji skupini, kar jim je prineslo četrtfinale. V zelo izenačeni tekmi četrtfinala, kjer so se pomerili z nasprotniki iz Francije, ki nastopajo v 2.
francoski futsal ligi, so morali žal v zadnji minuti priznati poraz z rezultatom 2:1. Sedaj jih čakata že 2 tekmi, kjer se bodo borili za mesta 5 – 8. Tilen Rajter je po nesrečnem porazu povedal: » S fanti smo se zelo dobro pripravili na tekmo, katero smo po mojem mnenju odigrali na zares visokem nivoju, vendar nam je v zaključkih predvsem iz hitrih protinapadov zmanjkalo tudi nekoliko sreče. Celotno srečanje smo odigrali odlično v obrambi ter na koncu po mojem mnenju dobili nezaslužen zadetek, ki nas je oddaljil od polfinala. Ne morem se znebiti misli, da bi si preko penalov zagotovili mesto med top štiri ne Evropskih univerzitetnih igrah.«
Včeraj je fante doletel še en poraz proti zelo močni ekipi iz Ukrajine, ki bi morala po vseh pravilih igrati v finalu, vendar ji je en »slab« dan prekrižal načrte. Danes ob 13. uri igrajo fantje še zadnjo tekmo na igrah in sicer za 7. mesto proti Eotvos Lorand University iz Madžarske.

Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani in socialnih omrežjih:

Home

Facebook:
https://www.facebook.com/eug2022
Instagram:
https://www.instagram.com/eug2022lodz/
Twitter:

Besedilo in fotografija: Marija Jozak (Slovenska univerzitetna športna zveza)